News Ticker

Wanneer is er sprake van menstruele migraine?

hoofdpijn

Hoofdpijn bij menstruatie. Menstruatie gaat voor veel vrouwen gepaard met de nodige perikelen, waaronder hoofdpijn. Allemaal niet ernstig, maar dat neemt niet weg dat de klachten wel vervelend zijn. Maar wanneer is hoofdpijn tijdens de menstruatie migraine? En wat is dan zoiets als menstruele migraine? Is die heviger of juist niet? Welke rol spelen hormonen bij het ontstaan? En kun je er wat aan doen? Je leest er alles over in dit dossier. Weten wat je te wachten staat, kan je immers helpen bij het begrijpen waarom hoofdpijn optreedt en -nog belangrijker- hoe je er vanaf kunt komen.

De term menstruele migraine wordt nogal snel gegeven aan iedere vorm van hoofdpijn die een of ander verband met de ongesteldheid heeft. Over welk type hoofdpijn het gaat en wat de exacte relatie tot die ongesteldheid is, wordt dan vergeten.

Menstruele migraine vs menstruatiegerelateerde migraine

Om duidelijkheid te geven in wanneer je nu echt spreekt van menstruele migraine, heeft de International Headache Society (IHS) een definitie opgesteld. Die staat hieronder dik gedrukt. Komt een aanval ook op andere momenten in de cyclus voor, dan spreek je van menstruatiegerelateerde migraine. Menstruele migraine komt bij 8% tot 10% van de vrouwen voor. Dat zou betekenen dat er Nederland ongeveer 310.000 vrouwen zijn die vrijwel iedere ongesteldheid last hebben van menstruele migraine.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: gezondheidsplein.nl

Photo credit: Finizio / Foter / CC BY-ND

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1