News Ticker

Wanneer is er sprake van menstruele migraine?

hoofdpijn

Hoofdpijn bij menstruatie. Menstruatie gaat voor veel vrouwen gepaard met de nodige perikelen, waaronder hoofdpijn. Allemaal niet ernstig, maar dat neemt niet weg dat de klachten wel vervelend zijn. Maar wanneer is hoofdpijn tijdens de menstruatie migraine? En wat is dan zoiets als menstruele migraine? Is die heviger of juist niet? Welke rol spelen hormonen bij het ontstaan? En kun je er wat aan doen? Je leest er alles over in dit dossier. Weten wat je te wachten staat, kan je immers helpen bij het begrijpen waarom hoofdpijn optreedt en -nog belangrijker- hoe je er vanaf kunt komen.

De term menstruele migraine wordt nogal snel gegeven aan iedere vorm van hoofdpijn die een of ander verband met de ongesteldheid heeft. Over welk type hoofdpijn het gaat en wat de exacte relatie tot die ongesteldheid is, wordt dan vergeten.

Menstruele migraine vs menstruatiegerelateerde migraine

Om duidelijkheid te geven in wanneer je nu echt spreekt van menstruele migraine, heeft de International Headache Society (IHS) een definitie opgesteld. Die staat hieronder dik gedrukt. Komt een aanval ook op andere momenten in de cyclus voor, dan spreek je van menstruatiegerelateerde migraine. Menstruele migraine komt bij 8% tot 10% van de vrouwen voor. Dat zou betekenen dat er Nederland ongeveer 310.000 vrouwen zijn die vrijwel iedere ongesteldheid last hebben van menstruele migraine.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: gezondheidsplein.nl

Photo credit: Finizio / Foter / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1