News Ticker

Ondernemers: Geen zwangere vrouwen, drugs en alcohol op de werkvloer

werkvloer

Bijna 25% van de ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan. Dat blijkt uit onderzoek van Byfit. In het onderzoek is gevraagd wanneer een ondernemer ervoor kiest om iemand niet aan te nemen. Andere redenen die uit het onderzoek naar voren kwamen om een persoon niet aan te nemen, zijn: drugs- en alcoholgebruik en een chronische ziekte.

Geen zwangere vrouwen

Mannelijke ondernemers hebben er volgens het onderzoek minder problemen mee om een zwangere vrouw de deur te wijzen. Het gaat hier om 30% van de mannen. Bij de vrouwen is dat de helft minder: 15% van de vrouwelijke ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Chronische ziekte

Van de ondervraagde mannelijke ondernemers geeft 37% aan dat chronisch zieke mensen niet in hun bedrijf aan het werk kunnen. Een kleine 12% van de vrouwen denkt hier hetzelfde over.

Alcohol en drugs

Bijna driekwart van de ondernemers neemt geen mensen aan die drugs gebruiken. Opvallend is dat minder dan de helft, 32%, er hetzelfde over denkt bij alcohol. Het onderzoek laat verder zien dat meer dan 40% van de vrouwen alcoholgebruik niet tolereert, terwijl dit bij de mannen 30% is. De uitkomsten zijn afkomstig uit een gezondheidsonderzoek gehouden onder ondernemers. Er hebben 1041 ondernemers deelgenomen.

Bron: byfit

Photo credit: Ministerie van Buitenlandse Zaken via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1