News Ticker

Ondernemers: Geen zwangere vrouwen, drugs en alcohol op de werkvloer

werkvloer

Bijna 25% van de ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan. Dat blijkt uit onderzoek van Byfit. In het onderzoek is gevraagd wanneer een ondernemer ervoor kiest om iemand niet aan te nemen. Andere redenen die uit het onderzoek naar voren kwamen om een persoon niet aan te nemen, zijn: drugs- en alcoholgebruik en een chronische ziekte.

Geen zwangere vrouwen

Mannelijke ondernemers hebben er volgens het onderzoek minder problemen mee om een zwangere vrouw de deur te wijzen. Het gaat hier om 30% van de mannen. Bij de vrouwen is dat de helft minder: 15% van de vrouwelijke ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Chronische ziekte

Van de ondervraagde mannelijke ondernemers geeft 37% aan dat chronisch zieke mensen niet in hun bedrijf aan het werk kunnen. Een kleine 12% van de vrouwen denkt hier hetzelfde over.

Alcohol en drugs

Bijna driekwart van de ondernemers neemt geen mensen aan die drugs gebruiken. Opvallend is dat minder dan de helft, 32%, er hetzelfde over denkt bij alcohol. Het onderzoek laat verder zien dat meer dan 40% van de vrouwen alcoholgebruik niet tolereert, terwijl dit bij de mannen 30% is. De uitkomsten zijn afkomstig uit een gezondheidsonderzoek gehouden onder ondernemers. Er hebben 1041 ondernemers deelgenomen.

Bron: byfit

Photo credit: Ministerie van Buitenlandse Zaken via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1