News Ticker

De Amsterdamse zanger Koos Alberts is overleden op 71-jarige leeftijd

koosslider

De zanger Koos Alberts, de man met een unieke stem, is overleden op 71-jarige leeftijd. Hij leed aan blaaskanker. Een groot verlies voor zijn familie, vrienden en zijn talrijke fans en een groot verlies voor de mensen, die van het Nederlandse lied houden. Koos was een bijzondere artiest. Zonder enige vorm van zangopleiding en vooral door “gaan op eigen kracht” heeft Koos de wereld van het Nederlandse entertainment veroverd. Talloze hits heeft Koos op het podium geïntroduceerd en vele malen gezongen en Koos heeft vaak opgetreden met Andre Hazes, de andere unieke Amsterdamse zanger.

Koos had een unieke stem en uitstraling. Als Koos zong, hoefde je niet te raden wie achter de microfoon stond. Er was maar 1 Koos Alberts!

Jacqueline Bueno de Mesquita

Jacqueline Bueno de Mesquita is de dochter van komiek, musicus en acteur Abraham Bueno de Mesquita. De familie Bueno de Mesquita was bevriend met Koos en Joke Alberts.

Jacqueline: “Wat een lieve man was Koos. Een man met een gouden hart en een rasartiest. Ik kan mij nog de leuke feestjes herinneren in Hierden waar Koos en Joke een prachtige villa hadden en mijn ouders vaak uitgenodigd werden waar ik meestal bij was. We werden altijd warm ontvangen en ik heb goede herinneringen aan deze mooie tijd.”

Jacqueline vervolgt: “Ik vond Koos een bijzondere man en ik heb heel veel respect voor Joke. Joke heeft hem altijd gesteund in zijn carriere en helemaal toen Koos te maken kreeg met een verschrikkelijk ongeluk, waardoor hij in een rolstoel terecht kwam. Met al haar liefde heeft ze Koos altijd gesteund en ik bewonder haar daarvoor. Echt een fantastische vrouw.

Jacqueline herinnert zich: “Koos was gek op dieren. Vooral paarden hadden zijn interesse. Daarnaast was Koos, net als zijn vrouw Joke, dol op tennissen. Vandaar dat ze een eigen tennisbaan hadden, die naast hun fraaie zwembad gesitueerd was. Zo herinner ik dat mijn zoon Thomas regelmatig in hun zwembad te vinden was samen met vele andere genodigden. Koos en Joke waren altijd heel gastvrij en elke jaar kwamen Koos en Joke naar Lelystad waar bij het Lelycentre een jaarlijkse Haringparty werd gegeven en diverse artiesten van het Nederlandse lied optraden. De bijgesloten foto’s zijn daar een bewijs van en het was heel gezellig altijd.

koos1

koos2

Jacqueline: “Ik wens zijn vrouw Joke en de familie van Koos veel sterkte en kracht om dit enorme verlies te dragen. We zullen nog veel denken aan Koos en genieten van zijn mooie liedjes.

Photo Credits: familie Bueno de Mesquita

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1