News Ticker

Is de carrière van Derek Ogilvie in Nederland voorbij?

ogilvie

RTL en Derek Ogilvie, de bekende Schotse RTL-presentator, hebben al een tijdje een onenigheid over geld. Derek vindt dat hij recht heeft op een flink bedrag en RTL is het daar niet mee eens. Hierdoor is onbalns ontstaan in hun zakelijke carriere en Derek Ogilvie gaat er daarom vanuit dat zijn carrière in Nederland voorbij is nu hij een rechtszaak is begonnen tegen mediareus RTL Nederland. Dat zegt hij in gesprek met dagblad Trouw.

Einde carrière?

Ogilvie verwacht dat het hier over en uit voor hem is. “Ik weet wat deze actie voor mij betekent: mijn carrière in Nederland is voorbij. RTL is een enorm bedrijf met extreem veel connecties in de televisiewereld. Niemand wil die reus boos maken door samen te werken met de vervelende, kleine Schot“, vertelt hij.

119.000,- euro tegoed

Toch zet hij door: Ogilvie zegt 119.000 euro tegoed te hebben van RTL. “Ik wil gewoon hebben wat mij toekomt. Ik heb al tienduizenden euro’s uitgegeven, er ligt een dagvaarding, dus ik hoop dat er in september of oktober eindelijk een uitspraak wordt gedaan.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Oplossing?

Maar – en ik weet niet of het verstandig is wat ik nu ga zeggen, maar ik doe het toch – als ze vandaag bellen om hun fout toe te geven en me te vragen naar kantoor te komen zodat we de zaak als volwassenen kunnen oplossen dan zal ik daar, ondanks alles, onmiddellijk op ingaan.”

Als dat belletje van RTL niet komt, dan strijdt Ogilvie verder. “Weet je wat ik denk? Dat er iets is geknapt toen RTL mij voor leugenaar heeft uitgemaakt. Ik had de boel kunnen sussen, precies zoals ik vroeger deed als er ruzie was op het schoolplein. Ik ben de pleaser, de jongen die alles goed wil maken, remember?”

Trots

Toen mijn moeder hoorde wat hier gaande was zei ze: ‘Je vader zou trots op je zijn geweest. Het is goed dat je eindelijk een keer voor jezelf opkomt.’ En zo is het. Ik ben het zat. Ik ben te lang stil geweest“, besluit hij in de krant.

Bron: Mediacourant

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1