News Ticker

Culinair hoogstandje bij SieMatic: Short Cooking Race met Architecten

siematicslider

SieMatic aan de Hobbemastraat in Amsterdam is een prachtige plek om met culinaire zaken bezig te zijn. We zijn daar al vaker geweest voor een bijzonder event en deze keer ging het om het unieke culinaire event Short Cooking Races. Dit was een culinaire wedstrijd met snelheid: in slechts 30 minuten moeten de deelnemers proberen elkaar te overtreffen. Maar wie zijn de deelnemers?

Architecten

Deze eerste Nederlandse editie van de Short Cooking Races was speciaal voor architecten. Drie architectuurstudio’s streden met elkaar om het beste gerecht van de avond te maken. Dit gerecht had een thema: het hoofdingrediënt van de avond bleek te gaan om asperges. Rondom dit ingrediënt, dat tevoren door 2 sterren Chef Stefan van Sprang bekend was gemaakt, hadden de architecten hun recept samengesteld. De benodigdheden daarvoor waren door de Chef ingekocht en lagen klaar op de dag van de battle.

Op de avond zelf hadden de architecten dertig minuten de tijd om hun gerecht klaar te maken. Direct na afloop werden ze geserveerd en door Stefan van Sprang beoordeeld. Vervolgens mochten de 100 genodigden ook de gerechten proeven en mee jureren. Je mocht als jurylid twee waardeoordelen geven, te weten de beste smaak en het mooiste gerecht. Dit bleek geen sinecure, want alle drie de teams hadden heerlijke en prachtige gerechten gemaakt. Zo werden we geconfronteerd met geraspte kokosnootstukjes, die door een kruiden- en rookbewerking mooi bruin waren geworden en heel lekker smaakten. Dit was een onderdeel van een vegan gerecht en toen het gerecht werd opgediend leek het volgens 1 van de aanwezigen op de skyline van Singapore en dat hoor je niet vaak.

Bij een ander gerecht met coquilles St. Jacques werd van asperges gemaakte elegante spaghetti geserveerd en een ander team had zelfs de techniek van het bekende Spaanse Restaurant El Bulli bestudeerd en maakte kaviaar van vruchtendrank om bij hun gerecht te serveren. Het maken van vruchtenkaviaar is leuk om te doen. In een glas met olijfolie druppel je jus d’orange en deze druppeltjes worden bolletjes. Als je genoeg bolletjes hebt, gaan de bolletjes in een zeef en worden ze afgespoeld met kraanwater. Het resultaat was heel verbluffend en lekker.

Nadat iedereen de gerechten hadden geproefd en geanalyseerd op schoonheid werd gestemd. De race bleek een close call, maar het vegan gerecht met de bijzondere kokosstukjes bleek the overall winner te zijn. De twee charmante architecten kregen een prachtige prijs in de vorm van een reis naar Milaan.

siegerecht1     sie1

siegerecht2     siegerecht3

Het bovenste gerecht was the overall winner en werd beloond met een reis naar Milaan

SieMatic organiseerde dit event in samenwerking met partners Arte, Bang & Olufsen Hegeman, Co van der Horst, Gaggenau en Jetstone.

Photo Gallery

sie2     sie3

sie4     sie5

sie6     sie7

sie8     sie9

sie10     sie14

sie15     sie16

sie17     sie12

sie18     sie19

sie20     sie21

sie22     sie23

Video & Photo credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1