News Ticker

Kick-off 22e Aidsconferentie 19 juli in De Balie

debalie

Hoewel er vooral in de westerse wereld veel is gebeurd om aids te bestrijden, zijn er wereldwijd altijd nog 37 miljoen mensen die aan deze ziekte lijden. Mede daarom wordt in 2018 van 23 tot 27 juli de 22e Aidsconferentie (AIDS 2018) in Amsterdam gehouden. Atlas2018, een organisatie die een open podium biedt aan aidspatiënten over de hele wereld, organiseert op woensdag 19 juli aanstaande, een jaar voor de officiële aftrap van de Aids Conferentie, een kick-off avond in De Balie in Amsterdam.

De kick-off avond is vooral bedoeld om de aandacht voor de aidsproblematiek niet te laten verslappen, vertelt Atlas2018-directeur Erwin Kokkelkoren. “Zeker, in de westerse wereld is de situatie voor aidspatiënten in positieve zin veranderd. Het lijkt daarom of iedereen een beetje is uitgesproken over aids. Het gaat Atlas2018 om die 37 miljoen aidspatiënten in Azië, Oost-Europa en Afrika. Die mensen geven wij via interviews, fotoreportages en films een gezicht, hun situatie brengt Atlas2018 in beeld. Dat wordt door de buitenlandse autoriteiten niet altijd gewaardeerd. We worden regelmatig tijdens onze werkzaamheden uitgescholden, we mogen mensen niet zien of interviewen en in Zuid-Afrika kreeg ik nog de loop van een pistool op mijn hoofd.”

De kick-off in de Balie op 19 juli start om 19.00 uur. Een aantal belangrijke sprekers op de Aidsconferentie in 2018 discussieert in De Balie over onder andere het belang van de conferentie voor Amsterdam, de bestrijding van aids, de aidsproblematiek in Afrika en hoe groot de kans is dat aids in 2030 een vergeten ziekte is. Naar verwachting wordt de conferentie AIDS 2018 bezocht door circa 18.000 wetenschappers, artsen, journalisten en mensen uit de hiv-community.

Zie ook: www.atlas2018.org

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: francismckee via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1