News Ticker

De Media begrijpen ons niet, zegt Marianne Thieme van de PvdD

mariannethieme

In de politiek goed overkomen is heel belangrijk als je kiezers wilt winnen. Zeker net voor de verkiezingen. Marianne Thieme is zich daar ook heel van bewust en heeft een mening hoe de media met haar partij omgaan.

Onbegrip

Partij voor de Dieren-lijsttrekker Marianne Thieme heeft het idee dat media haar partij vaak niet begrijpen. Dat vertelt de politica in een interview met het AD. Als de krant constateert dat de PvdD op twee zetels winst staat in de peilingen, maar niet echt opvalt in Den Haag, zegt Thieme: “Gewone media begrijpen ons vaak niet. Die zijn heel erg bezig met de poppetjes. Natuurlijk doen wij ook mee aan de debatten over de bonnetjesaffaire, maar dat zou het politieke nieuws niet moeten zijn.“

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Dromen

Veel media vinden de standpunten van haar Partij voor de Dieren niet belangrijk genoeg, aldus Thieme. “Vaak moet ik het op tv doen met ‘O ja, Thieme had nog iets van dat we de aarde moeten redden’.De AD-journalist zal zich daar in haar ogen ook schuldig aan maken. “U droomt erop los, terwijl andere partijen zorgen dat het land blijft draaien“, merkt de journalist op.

Spottend

De volgende vraag van het AD, ‘Waarom moeten kinderboerderijen en dierentuinen dicht?’, lijkt Thieme wat te ergeren: “We hebben 550 maatregelen opgeschreven en uitgerekend deze haalt u eruit. Wat zegt dat over u?”, zegt ze spottend.

“Ik vind het typerend dat dit als hoofdthema eruit wordt gehaald. Het is selectieve belangstelling. Wij hebben ook grote plannen voor de zorg en het onderwijs. Maar telkens wordt dit punt eruit genomen en geridiculiseerd.”

 

Photo credit: PACMA fotos via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1