News Ticker

De Media begrijpen ons niet, zegt Marianne Thieme van de PvdD

mariannethieme

In de politiek goed overkomen is heel belangrijk als je kiezers wilt winnen. Zeker net voor de verkiezingen. Marianne Thieme is zich daar ook heel van bewust en heeft een mening hoe de media met haar partij omgaan.

Onbegrip

Partij voor de Dieren-lijsttrekker Marianne Thieme heeft het idee dat media haar partij vaak niet begrijpen. Dat vertelt de politica in een interview met het AD. Als de krant constateert dat de PvdD op twee zetels winst staat in de peilingen, maar niet echt opvalt in Den Haag, zegt Thieme: “Gewone media begrijpen ons vaak niet. Die zijn heel erg bezig met de poppetjes. Natuurlijk doen wij ook mee aan de debatten over de bonnetjesaffaire, maar dat zou het politieke nieuws niet moeten zijn.“

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Dromen

Veel media vinden de standpunten van haar Partij voor de Dieren niet belangrijk genoeg, aldus Thieme. “Vaak moet ik het op tv doen met ‘O ja, Thieme had nog iets van dat we de aarde moeten redden’.De AD-journalist zal zich daar in haar ogen ook schuldig aan maken. “U droomt erop los, terwijl andere partijen zorgen dat het land blijft draaien“, merkt de journalist op.

Spottend

De volgende vraag van het AD, ‘Waarom moeten kinderboerderijen en dierentuinen dicht?’, lijkt Thieme wat te ergeren: “We hebben 550 maatregelen opgeschreven en uitgerekend deze haalt u eruit. Wat zegt dat over u?”, zegt ze spottend.

“Ik vind het typerend dat dit als hoofdthema eruit wordt gehaald. Het is selectieve belangstelling. Wij hebben ook grote plannen voor de zorg en het onderwijs. Maar telkens wordt dit punt eruit genomen en geridiculiseerd.”

 

Photo credit: PACMA fotos via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1