News Ticker

Rob Jetten (31) wordt de nieuwe fractievoorzitter van D66

robjetten

D66 heeft een nieuwe fractievoorzitter en dat is Rob Jetten. Hij is net voorgesteld door de vorige leider van D66, Alexander Pechtold. Pechtold trad af na 12 jaar en nu is het tijd voor een nieuwe generatie, vond hij.

Rob Jetten is een Nederlands politicus namens D66 en in 2017 werd hij verkozen tot lid van de Tweede Kamer. De nieuwe fractievoorzitter is niet automatisch de nieuwe partijleider. Die wordt later gekozen en daar zouden zich ook kandidaten van buiten de Kamer voor kunnen melden.

Namens zijn fractie is hij woordvoerder klimaat, energie en gas, spoor, democratische vernieuwing en Economische Zaken.

Rob Jetten: “In de Tweede Kamer heb ik hard gewerkt aan de historische klimaatwet en aan het klimaatakkoord. We zetten daarmee eindelijk grote stappen naar een schone toekomst. Dat soort stappen wil ik blijven zetten. Vooruit. Niet alleen maar kleine stapjes, maar het verwezenlijken van grote idealen. Ik wil bijdragen aan een land dat met optimisme naar de toekomst kijkt. Een land waarin we eerlijk delen. Een land dat vooroploopt in de aanpak van de klimaatcrisis. Mijn generatie wil dat klimaatverandering nú wordt aangepakt. Dat we over onze schaduw heen stappen. Dat we niet zwelgen in het eigen gelijk. Maar samenwerken.”

Wat vindt u van deze keuze?

Photo by Sebastiaan ter Burg on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1