News Ticker

Rob Jetten (31) wordt de nieuwe fractievoorzitter van D66

robjetten

D66 heeft een nieuwe fractievoorzitter en dat is Rob Jetten. Hij is net voorgesteld door de vorige leider van D66, Alexander Pechtold. Pechtold trad af na 12 jaar en nu is het tijd voor een nieuwe generatie, vond hij.

Rob Jetten is een Nederlands politicus namens D66 en in 2017 werd hij verkozen tot lid van de Tweede Kamer. De nieuwe fractievoorzitter is niet automatisch de nieuwe partijleider. Die wordt later gekozen en daar zouden zich ook kandidaten van buiten de Kamer voor kunnen melden.

Namens zijn fractie is hij woordvoerder klimaat, energie en gas, spoor, democratische vernieuwing en Economische Zaken.

Rob Jetten: “In de Tweede Kamer heb ik hard gewerkt aan de historische klimaatwet en aan het klimaatakkoord. We zetten daarmee eindelijk grote stappen naar een schone toekomst. Dat soort stappen wil ik blijven zetten. Vooruit. Niet alleen maar kleine stapjes, maar het verwezenlijken van grote idealen. Ik wil bijdragen aan een land dat met optimisme naar de toekomst kijkt. Een land waarin we eerlijk delen. Een land dat vooroploopt in de aanpak van de klimaatcrisis. Mijn generatie wil dat klimaatverandering nú wordt aangepakt. Dat we over onze schaduw heen stappen. Dat we niet zwelgen in het eigen gelijk. Maar samenwerken.”

Wat vindt u van deze keuze?

Photo by Sebastiaan ter Burg on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1