News Ticker

Pechtold stopt per direct bij D66

pechtold

Aankomende dinsdag kiest de Tweede Kamerfractie van D66 een nieuwe partijvoorzitter, want partijvoorzitter Alexander Pechtold heeft vandaag op het partijcongres in Den Bosch zijn ontslag genomen als partijvoorzitter. “Het is tijd voor een nieuwe generatie”, was zijn reactie.

Volgens hem heeft het besluit niets te maken met “recente publicaties”. Hij nam het besluit om te stoppen al in maart van dit  jaar: “Het was tijdens het eten. Mijn dochter en zoon, beide puberende tieners, keken me opgelucht aan. “Goed zo pap, dan ben je mooi wat vaker thuis.””

In zijn toespraak maakt Pechtold de balans op. Zijn doel was om D66 in het kabinet te brengen. “We zijn een jaar verder. Onze bewindspersonen drukken hun stempel. Onze ideeën vinden hun weg naar de samenleving. Onze fractie van negentien is goed uit de startblokken gekomen.”

Na 12,5 jaar waarin Pechtold “alles heeft gegeven en alles eruit is gehaald”, is het volgens hem nu tijd voor nieuw leiderschap.

Het aangekondigde vertrek van Alexander Pechtold als fractievoorzitter van D66 is ”een groot verlies voor zijn partij en voor de Nederlandse politiek. Dat zegt premier Mark Rutte in reactie op de aankondiging van Pechtold tijdens het congres van zijn partij in Den Bosch.

“Maar ik zal hem ook persoonlijk erg gaan missen.” Rutte noemt Pechtold ”een uitstekend debater, die houdt van het politieke handwerk”, ”een hartstochtelijk verdediger van de democratie” en ”iemand met wie je altijd zaken kunt doen”.

Klaas Dijkhoff (VVD) noemt Pechtolds afscheid “zo verrassend als hij tijdens een debat uit de hoek kon komen”.

“Een bijzonder mens en goed politicus verlaat nu de Kamer”, aldus Dijkhoff. “Hij voerde constructieve politiek, zowel in de oppositie als in de coalitie. En natuurlijk een scherp, inhoudelijk debater. Ik wens hem alle goeds.”

We zijn benieuwd wie de nieuwe leider van D66 wordt.

Photo by Sebastiaan ter Burg on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1