News Ticker

Na de Brexit: wordt Amsterdam de nieuwe Europese mediahoofdstad?

mediabrexit

Amsterdam is flink in beweging op het creatieve gebied en dan vooral wat de mediabranche betreft. Rondom het IJ worden steeds meer mediabedrijven gesignaleerd. Niet alleen aan de kant van het centrum, maar ook aan de kant van Amsterdam Noord. Wat is er aan de hand?

Europese mediahoofdstad

Amsterdam maakt veel kans om de nieuwe mediahoofdstad van Europa te worden nu Groot-Brittannië vertrekt uit de Europese Unie. Dat schrijft Het Parool. Britse mediabedrijven kunnen nu nog zonder extra toestemming in de hele EU uitzenden, maar daar komt na de brexit verandering in. Zo zendt Discovery Channel vanuit zijn hoofdkantoor in Londen 120 tv-kanalen naar Europa en verkoopt het vanuit de Britse hoofdstad licenties voor soaps als Pawn Stars aan omroepen door de EU.

Europese overstap

Discovery Channel bevestigt dat het een Europese overstap overweegt. Het Beneluxkantoor van het Amerikaanse bedrijf zit al in Amsterdam Noord.

Ook Disney, dat Europese kinderkanalen en licenties vanuit Londen verzorgt, overweegt volgens Het Parool een verhuizing. En dan zijn er nog mediabedrijven als NBC Universal en Turner Broadcasting gevestigd in Londen.

“Amsterdam heeft een streepje voor als uitvalsbasis, omdat hier al het Europees hoofdkantoor van de Amerikaanse gigant Viacom (onder meer MTV) is gevestigd, evenals het niet-Amerikaanse hoofdkantoor van Netflix“, aldus de krant.

Net als in de financiële wereld, geldt vooral Dublin volgens Het Parool als concurrent, gevolgd door Parijs.

Bron: mediacourant

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1