News Ticker

Hoe gaat de nieuwe show van Paul de Leeuw eruit zien bij RTL 4?

newmedia

Een nieuw tv-programma is altijd onderhevig aan verwachtingen. Zeker als het om een tv-man gaat als Paul de Leeuw. Hij gaat voor RTL 4 werken en daar hebben ze weer eens wat “nieuws” nodig. Wordt het echt een vernieuwend tv-programma op basis van unieke creativiteit of krijgen we een aftreksel van zijn oude tv-shows? We zijn benieuwd.

Mooi Weer De Leeuw?

De rode draad wordt gevormd door mensen die iets bijzonders presteren. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Het liefst wilde RTL 4 een soort Mooi Weer De Leeuw hebben, maar de presentator wil niet in herhaling vallen en heeft een andere twist bedacht. Inmiddels ligt er al een conceptformat. “Het programma is door RTL bedacht, ik schrijf het de komende tijd meer naar mezelf toe.”

De Leeuw gaat niet mee in alles wat RTL wil. Hij zegt: “Ze wilden aanvankelijk een soort Mooi Weer De Leeuw, met wensen dus. Met een panel met BN’ers. Maar dat hebben we nou wel gehad.”

Leermomenten

Wat is de twist die hij aan het format heeft gegeven? “Nu ontvang ik mensen die vinden dat zij iets presteren. Bijvoorbeeld door de grootste pompoen te kweken. Dan kun je het in het verlengde daarvan hebben over de vraag welke groente de Nederlander het liefste eet. Het is van deze tijd – je moet er iets van opsteken.”

Als de show in maart zijn première beleeft, wil De Leeuw niet zo dik zijn als hij nu is. “Het vet moet eraf. Als ik straks bij RTL aan de slag ga, wil ik echt wat kwijt zijn. Ik volg nu online een puntendieet. Dat gaat uitstekend.”

Als je dit hoort, dan is het weinig vernieuwend en kan de kans ontstaan dat Netflix meer kijkers krijgt. Creativiteit blijkt schaars en zelfs Paul de Leeuw blijft in herhaling vallen, vrezen wij.

Wordt “Old Media” “New Media”?

Wat is jouw mening hierover?

Photo by Sean MacEntee on Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1