News Ticker

De mannen van Veronica Inside sparen Linda en Johnny de Mol niet

vi

Als je veel geld hebt, kun je makkelijk aan liefdadigheid doen en goede doelen steunen. Het mooist is als je dat anoniem doet, want als je aan iedereen laat zien hoe gul je bent, dan gaat het meer om het “ego” en laten zien hoe goed je wel niet bent. Op televisie zijn daar genoeg voorbeelden van te zien. Dat vielen de mannen van Veronica Inside ook op en zij sparen John de Mol helemaal niet nu hij hun nieuwe baas is.

In de aflevering van vrijdag kreeg niet alleen zijn zus Linda, maar ook zijn zoon Johnny ervan langs. Dat was te zien in de uitzending op Veronica. René van der Gijp ergert zich eraan hoe Johnny de Mol de hele tijd de weldoener uit loopt te hangen. “Wat hebben al die bekende Nederlanders dat ze godverdomme in ieder programma gaan zitten vertellen hoe goed ze zijn?“, brieste hij.

Van der Gijp wordt er doodmoe van. “Die kleine Johnny de Mol heeft het alleen maar over dat hij al z’n hele leven in Griekenland zit om die vluchtelingen op te vangen. Waarom vertel je dat overal? Die Linda de Mol nu met d’r stichting. O, man, zo goed, zo betrokken allemaal! Olcay Gulsen zei laatst ook weer: ‘Ik wil alleen nog maar tv maken die ertoe doet!’ Dan denk ik: laten we nou gewoon eens normaal doen joh.”

Johnny de Mol loopt wel heel erg te koop met zijn goede-doelen-gedoe, vindt Van der Gijp. “Weet je wat het nou is. Wat die Johnny de Mol doet, weet je wat je dan moet doen? Je bek houden. Dat moet je doen en je bek houden.”

Johan Derksen: “Dat is altijd met dat soort dingen. Je moet er niet mee koketteren.”

Van der Gijp: “Wat is dat? Wat is dat?! Vertel me dat eens.”

Wilfred Genee: “Ik denk dat hij ermee wil bewerkstelligen dat meer mensen dat geen steunen.”

Gijp: “En dan moet je elke keer erover beginnen? Man, schei uit. O, ik word er zo moe van. Ik stoor me er vreselijk aan als mensen op tv gaan zitten vertellen hoe goed ze zijn en wat voor doelen ze allemaal steunen.”

Hofman en Huys

Derksen: “Ik vind het ook wel een beetje goedkoop scoren. Nu ook die gozer weer met al die kinderen, Tim Hofman. Hij gaat nu overal in tv-programma’s de mooie jongen uit zitten hangen, van: zie mij nou eens. Hij wil de show stelen en schopt een open deur in door met zoiets te komen. Natuurlijk is iedereen het er gevoelsmatig mee eens, maar als je even doordenkt dan komen er ook een paar problemen om de hoek kijken. Die gozer doet het alleen om een wit voetje te halen bij de publieke opinie. Ook weer zo’n bekende Nederlander die gelijk aan die tafel wil zitten.”

Die tv-sterren zijn stuk voor stuk ruk, vindt Derksen. “Ik kwam vannacht thuis en ik kijk naar RTL met Twan Huys. Daar zat weer een stelletje van die hittepetitten. Ik dacht: who the fuck are they? Het is echt verschrikkelijk. Mijn vrouw lag al op bed, dus ik kon niet vragen wie dat waren. Wie zijn dat? Wat zijn dat voor nono’s? Het is echt verschrikkelijk in dit land.”

“Ik zeg niet dat wij het beste programma zijn, maar ik zeg één ding: dit is het enige programma op de Nederlandse tv waar mensen zich geestelijk onafhankelijk opstellen. Waar René gewoon zijn mening zegt over Johnny de Mol, terwijl het de zoon is van onze baas. Klasse gedaan.”

Photo by FaceMePLS on Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1