News Ticker

Majestueuze opening bij Cobra Art aan de van Baerlestraat 8

cobraslieder

Ik ben zelf opgegroeid met kunst. Mijn ouders hadden een groot schildersbedrijf dat stamt van 1894 en mijn jongere broer is de vierde generatie. In de jaren vijftig kwam Karel Appel verf bij mijn opa lenen en hij wilde zelfs een muurschildering maken in het kantoor van mijn opa op de Prinsengracht 671. Dat vond mijn opa niet een goed idee “dat geklieder” en zijn naar het schijnt vijfde muurschildering is daardoor niet tot stand gekomen.

De meeste grote Amsterdamse musea waren klant van mijn vader. Hier zaten onder andere het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum bij waar ze hun eigen atelier hadden. Kunst genoeg geabsorbeerd en beleefd in mijn jeugd en nog steeds boeit kunst mij enorm.

Cobra Art Amsterdam

cobra41     cobra42

De redactie van Amsterdam Today krijgt veel uitnodigingen, waarbij kunst een hoofdrol speelt. Vandaar onze categorie Art. Kunst is essentieel in een moderne wereld. Het prikkelt de zintuigen en het stimuleert de fantasie. Kunst geeft je een reden om weg te dromen in artistieke beleving en je te confronteren met het talent van de kunstenaars. Kunstenaars zijn ambachtelijke vaklieden, die nooit “In the Box” denken, maar altijd “Out of the Box”. Daarom is kunst zo boeiend en zo nodig voor de menselijke emotionele oriëntatie.

Bijzonder verheugd was onze redactie toen we werden uitgenodigd bij de officiële opening van Cobra Art Company in Amsterdam. CoBrA staat niet voor de bekende afkorting Copenhaque, Bruxelles en Amsterdam. In dit geval staat Cobra voor Copper & Brass.

Cobra Art Company zit al decennia in Veenendaal en is een van de grootse leveranciers van hedendaagse kunst. Hun hoofdvestiging in Veenendaal beschikt over 1100 vierkante meter aan ruimte om hun kunstwerken tentoon te stellen. Dat is echt een enorme ruimte vol met de prachtigste kunstwerken.

Het bedrijf is in 1983 opgericht en houdt zich bezig met de B2B markt. Veel van de kunstwerken, die ze aanbieden, worden gekocht door hotels of door eigenaren van bedrijven, die graag hun kantoorwanden op een creatieve manier gevuld willen zien, maar ook bestaan hun klanten uit architecten, projectontwikkelaars en interieurdesigners. Eigenaars Mike en Jeannette van Rijswijk staan sinds 1997 aan het roer en ze gaan passioneel om met hun werk en dat merk je als je met hun spreekt. Ze zijn bevlogen en enorm enthousiast als ze over hun vak praten.

cobra43     cobra44

cobra45     cobra46 

Brandstore

Mike en Jeannette werken vanuit hun bedrijfsruimte in Veenendaal. Voor hun nationale en internationale clientèle is dat geen probleem. Veenendaal ligt centraal en is goed bereikbaar. Wel vonden ze het tijd voor een brandstore in Amsterdam. Hun prachtig ingerichte brandstore ligt aan de van Baerlestraat 8 in Amsterdam. Als je langs loopt, dan word je vanzelf naar binnen getrokken. De inrichting is heel zorgvuldig gedaan en het aanbod van kunst is heel divers, maar allemaal high end. Echt indrukwekkend mooi allemaal. Als je de kunst gaat bekijken, dan wil je ook weten wat iets kost. Ons viel op dat alle prijzen redelijk zijn en lager dan je in eerste instantie zou verwachten. Op kunstgebied is Cobra Art Company een echte aanrader.

Op hun website tref je alle informatie over hun prachtige bedrijf.

De opening

Mike en Jeannette hadden vele gasten uitgenodigd en als gastspreker was Maik de Boer uitgenodigd. Maik gaf op zijn onnavolgbare wijze zijn speech waar hij treffend aangaf hoe bijzonder Cobra Art is. Na de warme speech van Maik nam Mike het woord om enkele aanvullende woorden te richten aan het fraai geklede publiek en om een dankwoord uit te spreken aan een ieder voor haar of zijn komst.

Alle gasten werden overigens uitgedaagd om een opvallende foto van zichzelf te maken voor een bepaald kunstwerk. De bedoeling was dat men de foto zou gaan plaatsen op de Social Media met #CobraAmsterdam als hashtag. Men maakte daardoor kans op een limited edition foto op plexiglas uit hun uitgebreide collectie.

Ondertussen werden de gasten vermaakt door DJ Coby Cabana en werden continu de glazen gevuld met heerlijke wijnen en kwamen elegante dames langs met smaakvolle hapjes.

Voor een indruk van de feestelijke opening staan hieronder een video en enkele foto’s.

Photo Gallery

cobra1     cobra2

cobra3     cobra4

cobra5     cobra6

cobra7     cobra8

cobra9     cobra10

cobra11     cobra12

cobra13     cobra14

cobra15     cobra16

cobra17     cobra18

cobra19     cobra20

cobra21     cobra22

cobra23     cobra24

cobra25     cobra39

cobra26     cobra40

cobra27     cobra28

cobra29     cobra30

cobra31     cobra32

cobra33     cobra34

cobra35     cobra36

cobra37     cobra38

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

Advertentie

Waarom is Anti-Aging Hightech Skin Care, gebaseerd op DNA, zo uniek?

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1