News Ticker

Majestueuze opening bij Cobra Art aan de van Baerlestraat 8

cobraslieder

Ik ben zelf opgegroeid met kunst. Mijn ouders hadden een groot schildersbedrijf dat stamt van 1894 en mijn jongere broer is de vierde generatie. In de jaren vijftig kwam Karel Appel verf bij mijn opa lenen en hij wilde zelfs een muurschildering maken in het kantoor van mijn opa op de Prinsengracht 671. Dat vond mijn opa niet een goed idee “dat geklieder” en zijn naar het schijnt vijfde muurschildering is daardoor niet tot stand gekomen.

De meeste grote Amsterdamse musea waren klant van mijn vader. Hier zaten onder andere het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum bij waar ze hun eigen atelier hadden. Kunst genoeg geabsorbeerd en beleefd in mijn jeugd en nog steeds boeit kunst mij enorm.

Cobra Art Amsterdam

cobra41     cobra42

De redactie van Amsterdam Today krijgt veel uitnodigingen, waarbij kunst een hoofdrol speelt. Vandaar onze categorie Art. Kunst is essentieel in een moderne wereld. Het prikkelt de zintuigen en het stimuleert de fantasie. Kunst geeft je een reden om weg te dromen in artistieke beleving en je te confronteren met het talent van de kunstenaars. Kunstenaars zijn ambachtelijke vaklieden, die nooit “In the Box” denken, maar altijd “Out of the Box”. Daarom is kunst zo boeiend en zo nodig voor de menselijke emotionele oriëntatie.

Bijzonder verheugd was onze redactie toen we werden uitgenodigd bij de officiële opening van Cobra Art Company in Amsterdam. CoBrA staat niet voor de bekende afkorting Copenhaque, Bruxelles en Amsterdam. In dit geval staat Cobra voor Copper & Brass.

Cobra Art Company zit al decennia in Veenendaal en is een van de grootse leveranciers van hedendaagse kunst. Hun hoofdvestiging in Veenendaal beschikt over 1100 vierkante meter aan ruimte om hun kunstwerken tentoon te stellen. Dat is echt een enorme ruimte vol met de prachtigste kunstwerken.

Het bedrijf is in 1983 opgericht en houdt zich bezig met de B2B markt. Veel van de kunstwerken, die ze aanbieden, worden gekocht door hotels of door eigenaren van bedrijven, die graag hun kantoorwanden op een creatieve manier gevuld willen zien, maar ook bestaan hun klanten uit architecten, projectontwikkelaars en interieurdesigners. Eigenaars Mike en Jeannette van Rijswijk staan sinds 1997 aan het roer en ze gaan passioneel om met hun werk en dat merk je als je met hun spreekt. Ze zijn bevlogen en enorm enthousiast als ze over hun vak praten.

cobra43     cobra44

cobra45     cobra46 

Brandstore

Mike en Jeannette werken vanuit hun bedrijfsruimte in Veenendaal. Voor hun nationale en internationale clientèle is dat geen probleem. Veenendaal ligt centraal en is goed bereikbaar. Wel vonden ze het tijd voor een brandstore in Amsterdam. Hun prachtig ingerichte brandstore ligt aan de van Baerlestraat 8 in Amsterdam. Als je langs loopt, dan word je vanzelf naar binnen getrokken. De inrichting is heel zorgvuldig gedaan en het aanbod van kunst is heel divers, maar allemaal high end. Echt indrukwekkend mooi allemaal. Als je de kunst gaat bekijken, dan wil je ook weten wat iets kost. Ons viel op dat alle prijzen redelijk zijn en lager dan je in eerste instantie zou verwachten. Op kunstgebied is Cobra Art Company een echte aanrader.

Op hun website tref je alle informatie over hun prachtige bedrijf.

De opening

Mike en Jeannette hadden vele gasten uitgenodigd en als gastspreker was Maik de Boer uitgenodigd. Maik gaf op zijn onnavolgbare wijze zijn speech waar hij treffend aangaf hoe bijzonder Cobra Art is. Na de warme speech van Maik nam Mike het woord om enkele aanvullende woorden te richten aan het fraai geklede publiek en om een dankwoord uit te spreken aan een ieder voor haar of zijn komst.

Alle gasten werden overigens uitgedaagd om een opvallende foto van zichzelf te maken voor een bepaald kunstwerk. De bedoeling was dat men de foto zou gaan plaatsen op de Social Media met #CobraAmsterdam als hashtag. Men maakte daardoor kans op een limited edition foto op plexiglas uit hun uitgebreide collectie.

Ondertussen werden de gasten vermaakt door DJ Coby Cabana en werden continu de glazen gevuld met heerlijke wijnen en kwamen elegante dames langs met smaakvolle hapjes.

Voor een indruk van de feestelijke opening staan hieronder een video en enkele foto’s.

Photo Gallery

cobra1     cobra2

cobra3     cobra4

cobra5     cobra6

cobra7     cobra8

cobra9     cobra10

cobra11     cobra12

cobra13     cobra14

cobra15     cobra16

cobra17     cobra18

cobra19     cobra20

cobra21     cobra22

cobra23     cobra24

cobra25     cobra39

cobra26     cobra40

cobra27     cobra28

cobra29     cobra30

cobra31     cobra32

cobra33     cobra34

cobra35     cobra36

cobra37     cobra38

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

Advertentie

Waarom is Anti-Aging Hightech Skin Care, gebaseerd op DNA, zo uniek?

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1