News Ticker

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts jaagt 80% van de kijkers weg

testbeeld

De cabaretier met de bekende piepstem Marc-Marie Huijbregts scoort niet echt bij de NPO met zijn tv-programma “Lief Dagboek”. De insteek is op zich best wel leuk, maar het is geen kijkcijfer hit. Het is meer een weg zap hit.

Waar gaat het om?

NPO 1 is waardevolle zendtijd aan het verspillen aan Marc-Marie Huijbregts. Zijn programma Lief Dagboek stelt ernstig teleur na kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De zender heeft weinig flops, maar Lief Dagboek is er één van. En dat na Boer Zoekt Vrouw. Maar liefst 80 procent van de kijkers van Yvon Jaspers haakt af als Huijbregts begint. Het zou heel zonde van zulke waardevolle zendtijd om de cabaretier op de buis te houden.

Waar Boer Zoekt Vrouw maar liefst 3,3 miljoen kijkers (49 procent) scoorde, moest Lief Dagboek genoegen nemen met 654.000 kijkers (11 procent). Vorige week begon Lief Dagboek en toen waren de cijfers nagenoeg hetzelfde.

Waar waren de halftienkijkers dan wel te vinden? Vooral bij SBS 6. Die zender won het slot met 796.000 kijkers (14 procent) voor Oplichters op het internet.

Verder trok NPO 3 op dat tijdstip 584.000 kijkers (10 procent) met Ik Weet Wie Je Bent en zette RTL 4 met Philippe Geubels: Made in Belgium 485.000 kijkers (12 procent) neer.

De meest bekeken BZV-alternatieven waren Handhavers met 560.000 kijkers (8 procent) op SBS 6 en Ganges met Sue Perkins met 409.000 kijkers (6 procent) op NPO 2.

RTL 4 trok een dramatische 267.000 kijkers (4 procent) met Screentest.

In het staartje van prime time trok Zondag Met Lubach 856.000 kijkers (17 procent) op NPO 3.

De vijf minst scorende top-tien-zenders (gemiddeld genomen) scoorden als volgt op prime time (Nieuwsuur uitgezonderd):

  • Net5 scoorde met NCIS: 378.000 kijkers,
  • Veronica scoorde met Furious 6: 288.000 kijkers,
  • RTL 7 scoorde met Darts World Series Finals: 231.000 kijkers,
  • RTL 8 scoorde met CSI: 139.000 kijkers,
  • RTL 5 scoorde met Boxing Stars: 128.000 kijkers.

Wat is jouw favoriete tv-programma of wat zijn jouw tv-programma’s?

Photo by THCganja on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1