News Ticker

Kan Miljuschka Witzenhausen doelwit worden van Willem Holleeder?

Miljuschka Witzenhausen

Vorig jaar hebben we al aandacht besteed aan de netelige situatie waarin Astrid Holleeder verkeerd vanwege haar boek “Judas” over haar broer Willem Holleeder en helaas blijft haar netelige situatie bestaan tot nu toe. Daarbij wordt haar dochter Miljuschka Witzenhausen nu ook genoemd in dit vervelende dossier.

Doelwit

RTL 4-talent Miljuschka Witzenhausen kan een doelwit worden van topcrimineel Willem Holleeder, als hij geen wraak kan nemen op haar moeder (en zíjn zus) Astrid Holleeder. Dat zei rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf gisteren in Pauw. Astrid Holleeder is momenteel in het nieuws vanwege haar boek waarin ze kritiek uit op de manier waarop het OM haar beveiligt tegen een wraakactie van haar broer. Zij duikt onder, maar haar bekende dochter bepaald niet.

Getuigenbeschermingsprogramma

Het is een bewuste keuze van Astrid Holleeder en haar zus Sonja om niet voor een getuigenbeschermingsprogramma te kiezen, waarbij ze een nieuw bestaan opbouwen in het buitenland.

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Belleman: “Daar hebben ze zelf niet voor willen kiezen, want stel dat Astrid en Sonja zouden beslissen om naar het buitenland te gaan en alle schepen achter zich te verbranden met een andere identiteit en ander uiterlijk, dan zou de wraak van Willem Holleeder zich ongetwijfeld op andere leden van de familie richten, dus bijvoorbeeld de dochter van Astrid (Miljuschka Witzenhausen, red.) of de kinderen van Sonja. Je weet het gewoon niet. Daar hebben ze niet voor willen kiezen.”

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Een getuigenbeschermingsprogramma is bovendien ook niet alles, aldus Belleman. “Je moet je er niet te veel bij voorstellen wat je kan krijgen als getuige. Jaren geleden was er een interview met Bart Nieuwenhuizen, de officier van Justitie, die zei: ‘Als wij denken dat drie hoog achter in Warschau beter is, dan kom je daar terecht.’ Daar heb je geen inspraak in. Het wordt dus niet Malibu of een palmstrand op Aruba. Zo mooi is het nou ook weer niet. Maar dit is wel heel schrijnend.”

Beveiligen

Het lijkt erop dat het OM Astrid Holleeder nu alsnog goed gaat beveiligen. “Ze heeft al heel veel verklaringen afgelegd, maar de bedoeling is dat ze ook nog op zitting zouden worden gehoord. Tijdens een proces moet je aanvullende vragen kunnen stellen, dus ze is nog steeds nodig.”

Geen normale omgang

Astrid Holleeder, de zus van topcrimineel Willem Holleeder, vindt het jammer dat ze geen normale omgang kan hebben met haar dochter Miljuschka Witzenhausen. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Astrid vreest vermoord te worden in opdracht van haar broer en leeft daarom een geheim leven, waar haar dochter lastig in past. Zij kan immers gevolgd worden. “Ik heb een soort afscheid moeten nemen van een normale relatie tussen moeder en dochter“, zegt de schrijfster van Judas.

Het doet haar pijn dat ze geen leuke dingen kan doen met haar dochter, die tegenwoordig bij RTL Boulevard werkt. “Miljuschka en ik kunnen nooit meer samen in een restaurant zitten, winkelen of naar het strand.”

Facetime

Astrid en Miljuschka hebben vooral contact via de digitale weg. “Gelukkig zijn er veel vormen van contact mogelijk, via Skype en Facetime bijvoorbeeld.”

Verder leven ze langs elkaar heen. “We hebben nu allebei een eigen leven en dat loopt niet in elkaar over.”

De band tussen de twee dames is wel goed. “Miljuschka bracht zelf een kookboek uit en appte me vanaf het vliegveld dat onze boeken daar op nummer 1 en 2 naast elkaar in de schappen lagen. Het gaf een ongelooflijk trots gevoel.”

“Ze heeft nu weer net een boek uit. Misschien gebeurt het vanaf vandaag weer dat we naast elkaar in de boekhandels worden uitgestald. Wat zou dat mooi zijn.”

Bron: Mediacourant

Photo credit: Fara0 via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1