News Ticker

De Britse fotograaf Miles Aldridge exposeert bij Reflex Gallery

ldslider

Het was een drukte van belang tijdens de opening van de nieuwe expositie bij Alex en Ria Daniels van Reflex Gallery, want Reflex Gallery presenteert van 7 april tot en met 22 mei 2018 de solo-expositie ‘ART HISTORY’ van de Britse fotograaf Miles Aldridge (Londen, 1964). De kunstenaar maakt sinds de jaren negentig naam met kleurrijke en vervreemdende foto’s van prachtige vrouwen in glamoureuze settings. De expositie laat een selectie van zijn nieuwste werk zien. Miles Aldridge is bij de opening aanwezig voor een artist talk en signeersessie.  

Voor zijn meest recente series werkte Miles Aldridge samen met Maurizio Cattelan, Gilbert & George en Harland Miller. Daarbij refereert Aldridge aan het werk van deze beroemde hedendaagse kunstenaars en combineert dit met zijn eigen, kenmerkende stijl. De titels (after Cattelan), (after Gilbert & George) en (after Miller) spreken dan ook voor zich. In de laatste twee series wijkt de fotograaf af van zijn vertrouwde techniek en maakt hij voor het eerst gebruik van fotogravure en zeefdruk.

Naast de (after) series zijn tijdens de expositie ook unieke Polaroids en een aantal nieuwe en nog nooit eerder getoonde werken te zien, waarbij Aldridge teruggrijpt op de klassieke oudheid en de iconische stijl van Renaissance schilders als Botticelli en Lucas Cranach.

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

Hoewel gestart in de modefotografie, is het werk van Miles Aldridge niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Zijn foto’s zijn tentoongesteld in musea wereldwijd en opgenomen in de collecties van onder meer het Victoria and Albert Museum in Londen, National Portrait Gallery in Londen en The International Center of Photography in New York. Daarnaast is zijn werk gepubliceerd in toonaangevende bladen als Harper’s Bazaar, Numéro, Vogue, The New York Times en TIME magazine. Twee van zijn foto’s voor TIME magazine werden genomineerd als beste covers van 2017.

Reflex Gallery heeft samen met Miles Aldridge verschillende publicaties uitgegeven, waaronder The Cabinet  (2007), Acid Candy (2008), Kristen (2011), One Black & White and Twenty Colour Photographs (2014) en (after Cattelan) (2017).

Reflex Gallery

Weteringschans 79 A in Amsterdam

T: 020 627 28 32

www.reflexamsterdam.com

 Photo Gallery

ld16     ld1

ld2     ld3

ld4     ld5

ld6ld6     ld7

ld8     ld9

ld10     ld11

ld12     ld13

ld14     ld15

Photo credits: Amsterdam Today

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1