News Ticker

Waarom vindt Wendy van Dijk de boete voor Quote te laag?

justitie

Als je een fout maakt, moet je boeten. Als je in de media meldt dat iemand iets heeft gedaan wat niet zo is, dan kun je een rechtszaak verwachten. Wendy van Dijk had een rechtszaak aangespannen tegen Quote over iets wat ze helemaal niet gedaan had.

Lagere boete dan geëist

Wendy van Dijk vindt de boete die Quote vorig jaar kreeg voor het verspreiden van het gerucht dat ze verslaafd was aan cocaïne te laag. Dat heeft de RTL 4-ster gezegd in de VRT-show Buurman Wat Doet U Nu. Van Dijk eiste 15.000 euro, maar de rechter hield het bij 5.000 euro. “Als ik er nu weer op terugkijk, dan vind ik de boete die zij opgelegd hebben gekregen echt schandalig. Dat was 5.000 euro. Daarvan denk ik, als ik nu weer goed terugdenk: dat kan eigenlijk niet“, zegt de presentatrice.

Statement

De rechter had een statement moeten maken door een hoger bedrag toe te kennen, vindt Van Dijk. “Als ze een advertentie moeten plaatsen betalen ze 10.000 euro. Ik ben hun advertentie om aandacht te genereren voor hun blad. En dat is dan wel heel goedkoop.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Belachelijk

De RTL 4-ster vindt de cokegeruchten nog steeds ‘belachelijk’. “Er kwamen nog even meer bizarre feiten bij in de rechtszaal over dat ik aangehouden zijn op Ibiza Airport met coke in mijn onderbroek. Als een feit. Ik vond dat ik in dit geval op moest staan, omdat er ergens een grens moet worden getrokken. Ook naar buiten toe en ook naar mijn kinderen toe.”

Slechte relatie met de pers

Van Dijk en haar man Erland Galjaard staan bekend om hun zeer slechte relatie met de pers. “Ik heb zelf altijd meegemaakt hoe de pers met je op de loop kan gaan en hoeveel misbruik ze van je kunnen maken. Echt misbruik. Ik heb ooit drie jaar geen interviews meer gegeven, omdat ik dacht: waarom zou ik?”

“Alles wat ik vertel wordt verkeerd uitgelegd, er gaat een journalistiek sausje over heen: de interpretatie van de journalist. Dat heeft niets te maken met mijn ware verhaal.”

Wat vindt u van deze kwestie?

Photo credit: amsfrank via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1