News Ticker

Kunstuitleendag: jonge generatie heeft zichtbaar interesse voor kunst

kunstinruil

Op zaterdag 5 november vond de allereerste Nationale Kunstuitleendag plaats. In 28 steden in heel Nederland openden 32 kunstuitlenen hun deuren om de Kunstuitleen onder de aandacht te brengen bij een jongere doelgroep. Nederlanders konden oude decoratie inruilen tegen een nieuw kunstwerk. Ambassadeur Douwe Bob opende de dag feestelijk bij Kunstuitleen SBK-KNSM en ruilde een stenen uil in voor een mooi, nieuw kunstwerk. 

kunstruil

Vooral de jonge generatie liet zich zien deze dag. Er werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om oude decoratie in te ruilen tegen een nieuw kunstwerk met 50% korting. Via een livestream van de Facebookpagina van Nationale Kunstinruildag werd Douwe Bob de hemd van het lijf gevraagd over zijn liefde voor kunst, het kunstwerk dat hij heeft ingeruild en wat hem aanspreek in kunst.

“Ik vind het initiatief van de Nationale Kunstinruildag echt een tof concept. Ik hoop dat ik op deze dag de jongere generatie heb aangesproken, zodat ook zij het belang van kunst gaan inzien. Kunst maakt het leven namelijk zoveel mooier”, aldus Douwe Bob.

Vera Schoffelen, artistiek en commercieel directeur van de SBK (Stichting Beeldende Kunst), is zeer te spreken over de eerste Nationale Kunstinruildag: “Er zijn twee keer zoveel mensen, met name jongeren, als op een normale zaterdag gekomen. Veel van deze bezoekers zijn ook klant geworden. Dat is te gek, want de bezoekersaantallen lopen achteruit en juist de nieuwe generatie die we aan willen spreken, is op deze dag af gekomen. We kunnen dus spreken van een succesvolle eerste editie. We hopen volgend jaar een tweede editie te kunnen organiseren.”

Gebruik deze link om ons eerder gepubliceerde artikel over dit ondwerp te bekijken.

Bron: mediaxplain.nl

Photo credit: HamburgerJung via Foter.com / CC BY-SA

Photo credit: mediaxplain.nl

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1