News Ticker

Kunstuitleendag: jonge generatie heeft zichtbaar interesse voor kunst

kunstinruil

Op zaterdag 5 november vond de allereerste Nationale Kunstuitleendag plaats. In 28 steden in heel Nederland openden 32 kunstuitlenen hun deuren om de Kunstuitleen onder de aandacht te brengen bij een jongere doelgroep. Nederlanders konden oude decoratie inruilen tegen een nieuw kunstwerk. Ambassadeur Douwe Bob opende de dag feestelijk bij Kunstuitleen SBK-KNSM en ruilde een stenen uil in voor een mooi, nieuw kunstwerk. 

kunstruil

Vooral de jonge generatie liet zich zien deze dag. Er werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om oude decoratie in te ruilen tegen een nieuw kunstwerk met 50% korting. Via een livestream van de Facebookpagina van Nationale Kunstinruildag werd Douwe Bob de hemd van het lijf gevraagd over zijn liefde voor kunst, het kunstwerk dat hij heeft ingeruild en wat hem aanspreek in kunst.

“Ik vind het initiatief van de Nationale Kunstinruildag echt een tof concept. Ik hoop dat ik op deze dag de jongere generatie heb aangesproken, zodat ook zij het belang van kunst gaan inzien. Kunst maakt het leven namelijk zoveel mooier”, aldus Douwe Bob.

Vera Schoffelen, artistiek en commercieel directeur van de SBK (Stichting Beeldende Kunst), is zeer te spreken over de eerste Nationale Kunstinruildag: “Er zijn twee keer zoveel mensen, met name jongeren, als op een normale zaterdag gekomen. Veel van deze bezoekers zijn ook klant geworden. Dat is te gek, want de bezoekersaantallen lopen achteruit en juist de nieuwe generatie die we aan willen spreken, is op deze dag af gekomen. We kunnen dus spreken van een succesvolle eerste editie. We hopen volgend jaar een tweede editie te kunnen organiseren.”

Gebruik deze link om ons eerder gepubliceerde artikel over dit ondwerp te bekijken.

Bron: mediaxplain.nl

Photo credit: HamburgerJung via Foter.com / CC BY-SA

Photo credit: mediaxplain.nl

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1