News Ticker

Waarom vergelijkt Paul Verhoeven Trump met Hitler in DWDD?

hitler

Donald Trump, die onlangs bij RTL Z Donald Duck werd genoemd door een verspreking, zorgt voor veel aandacht. Iedereen heeft een mening over hem. Zo ook werd een opmerkelijke mening geventileerd in DWDD door Paul Verhoeven.

Hitler

Donald Trump blijft besmeurd worden in De Wereld Draait Door. Nadat Lodewijk Asscher de nieuwe Amerikaanse president vorige week vergeleek met de fascistische antisemiet Charles Lindbergh, kwam topregisseur Paul Verhoeven maandagavond op de proppen met een vergelijking met Adolf Hitler. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Verhoeven gaf aan dat hij mogelijk uit de Verenigde Staten verhuist vanwege Trump. Hij vreest voor Hitler-achtige taferelen.

De regisseur van Elle voelt zich niet meer thuis in de VS. “Ik vind het een heel zware opgave om me te identificeren met de regering die daar op het ogenblik daar zit.”

Vrees

Hij vreest het ergste. “In ’33 en ’34 zijn alle mensen die enig inzicht hadden in Duitsland het land uitgelucht, hè? Ik wil niet zeggen dat het zo erg is, maar het is niet zo dat het in een heel andere richting gaat. Het lijkt een beetje op hetzelfde.”

De knoop is nog niet doorgehakt. “We hebben besloten de eerste vier maanden af te wachten. Hitler heeft alles binnen vijf maanden gearrangeerd. In januari is hij aan de macht gekomen en in augustus bestond er geen andere partij meer dan de nazipartij. Hij had iedereen weggewerkt die hij oorspronkelijk naast zich had.”

Van Nieuwkerk: “Je vergelijkt Trump met Hitler?”

Verhoeven: “In dit geval wel, ja.”

Van Nieuwkerk: “Oké, oké.”

Verhoeven: “Jij niet?”

Van Nieuwkerk: “Zo ver ben ik nog niet, nee.”

Verhoeven: “Daarom moet je ook de eerste vier, vijf maanden afwachten. Je moet het op zijn minst the benefit of the doubt geven, niet waar?”

IJzig stil

Het was ijzig stil in de studio na de opmerking van Verhoeven. “Lips leest de laatste tijd dat Van Nieuwkerk zijn werkvreugde is verloren en dat de fut uit DWDD is. Dit was op zijn minst weer spannende televisie – al zat de scherpte hem vooral in de mening van Verhoeven“, schrijft tv-recensent Han Lips vandaag in Het Parool.

Photo credit: Photocapy via Foter.com / CC BY-SA

About Redacteur

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1