News Ticker

Short Cooking Races 2018: culinaire competitie voor Nederlandse architecten

sie

SieMatic en Gaggenau hebben de handen in een geslagen. Samen organiseren zij met de partners van de SieMatic Flagshipstore de eerste Nederlandse editie van de Short Cooking Races. Het evenement wordt op dinsdag 22 mei georganiseerd in SieMatic aan het Vondelpark onder leiding van TOWANT, een evenementenorganisatie in Italie die gespecialiseerd is in unieke events voor architecten. Onder leiding van chef-kok Stefan van Sprang van het Amstelveense tweesterrenrestaurant Aan de Poel nemen architecten het in de keuken tegen elkaar op.

In navolging van SieMatic Flagship Stores in het buitenland start SieMatic aan het Vondelpark met de Short Cooking Races. Dit is een culinaire wedstrijd met snelheid: in slechts 30 minuten moeten de deelnemers proberen elkaar te overtreffen.

Deze eerste Nederlandse editie van de Short Cooking Races is speciaal voor architecten: minimaal drie architectuurstudio’s strijden met elkaar om het beste gerecht van de avond te maken.

Dit gerecht heeft een thema: het hoofdingrediënt van de avond. Rondom dit ingrediënt, dat tevoren door Stefan van Sprang bekend is gemaakt, stellen de architecten hun recept samen. De benodigdheden daarvoor zijn door de chef-kok ingekocht en liggen klaar op de dag van de battle.

Op de avond zelf hebben de architecten dertig minuten de tijd om hun gerecht klaar te maken. Direct na afloop worden ze geserveerd en door sterrenchef Stefan beoordeeld.

May the best architect win!

SieMatic en Gaggenau organiseren dit event in samenwerking met partners Arte, Bang & Olufsen Hegeman, Co van der Horst en Jetstone.

Stefan van Sprang
Stefan van Sprang is Patron-Cuisinier van het met 2-sterren bekroonde restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Van Sprang’s eclectische kookstijl kenmerkt zich door zijn respect voor seizoensproducten en pure smaaknuances. Elke 4 weken presenteert hij een nieuw menu van het hoogste niveau, met verrassende combinaties en subtiele prikkels. Naast zijn werk als jurylid van Masterchef Nederland is hij Signature Chef van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam-Zuid. 

HofmanDujardin
HofmanDujardin is in 1999 opgericht door Barbara Dujardin en Michiel Hofman. Het team bestaat uit 32 architecten en interieurontwerpers. ‘Shaping Intuition’ is de designfilosofie van HofmanDujardin, dat staat voor een persoonlijke benadering waarmee inspirerende en frisse high-end designs tot stand komen. Een natuurlijk, intuïtief gevoel dat wordt omgezet in architectuur, inrichting en producten.

MVRDV
MVRDV is in 1993 opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries. MVRDV is wereldwijd betrokken bij de hedendaagse architectonische en stedelijke vraagstukken. MVRDV werkt op basis van onderzoek en ontwerpmethodes waarbij experts vanuit verschillende disciplines bij het creatieve proces worden betrokken. Dit leidt tot toonaangevende gebouwen, stedenbouwkundige plannen, R&D en objecten die onze steden ontwikkelen en naar een betere toekomst leiden.

UNStudio
UNStudio is gek op koken! Het bureau is opgericht door Ben van Berkel en Caroline Bos. UNStudio, gevestigd Amsterdam, Shanghai, Hong Kong en Frankfurt, heeft altijd iets verrassends op het menu staan. UNStudio is de naam voor baanbrekend ontwerp en architectuur op iedere schaal. Van bruggen, openbare gebouwen, kantoren, woonhuizen, exposities, producten, stedenbouwkundige plannen tot aan recepten.

Bron: Prins PR

Photo credit: Prins PR

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1