News Ticker

Frank Dane spreekt vrijuit over zijn broer Robert Jensen

frankdane

Zoals wij al eerder hebben gemeld, wilde Frank Dane liever niet geassocieerd worden met zijn broer Robert Jensen, maar medio 2017 kwamen ze voor het eerst samen op tv, namelijk bij RTL Boulevard. Inmiddels is Jensen weer volop terug in de media en schopt hij volop tegen, voornamelijk, linkse schenen. Hij maakt geen geheim van zijn sympathieën voor rechtse politici. “Wat ik vind van zijn nieuwe talkshow, Jensen? Ik vind het knap dat Robert steeds iets ontdekt dat je nauwelijks ziet op tv“, aldus Dane.

Rechts geluid

Jensen spuugt in zijn talkshow over alles wat links en anti-Trump is. Als Dane in de Volkskrant gevraagd wordt wat hij nou eigenlijk van zijn programma vindt, antwoordt hij: “Hij ging als een van de eersten naar Amerika om de kijker uit te leggen dat wat Donald Trump aan het doen was, ook interessant zou kunnen zijn. Nu zet hij weer iets nieuws neer. Tv-recensenten vinden het niks, maar hij maakt het programma ook niet voor die doelgroep.”

Is hij ook zo rechts als zijn broer? Dane houdt het in het midden. Hij wil bijvoorbeeld niet kiezen tussen Jesse Klaver en Thierry Baudet. “Weet je, ik heb net zoveel typisch rechtse als linkse politieke ideeën. Als ik Jesse of Thierry kies, krijg ik meteen een stempel. Als ik mag kiezen tussen een oudgediende en een van deze twee, kies ik de jongere generatie. Wie van de twee is me om het even. Ik wil ze ook niet teleurstellen.”

Andere achternaam

Dane gebruikt naar eigen zeggen een andere achternaam, omdat hij vroeger niet wilde meeliften op het succes van Jensen. Er is niet veel bekend over de privélevens van zowel Dane als Jensen. “Ik hoor nog steeds van mensen: ‘Hé, ik wist niet dat je een broer van Robert Jensen bent.’ Ik vind dat wel leuk. Robert en mijn andere broer Daan zijn mijn ­beste vrienden.”

Gaan ze ooit samen een show maken? “Nou, niet nooit. Dus dan is het ooit. Als het iets leuks is, en het voegt iets toe dat we het samen doen: prima. Maar we zitten er niet op te broeden. We spreken elkaar vaak, maar weinig over ons werk.”

Kijk jij weleens naar het nieuwe tv-programma van Robert Jensen?

Photo Credit: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1