News Ticker

Actrice Sarah Jessica Parker kostte Blokker heel veel klanten

sjp

Blokker staat in de etalage, want het familieconcern wil van deze verlieslijdende keten van winkels af. Blokker heeft geprobeerd de winkels een nieuwe look te geven en zelfs een bekende Amerikaanse actrice ingehuurd, maar dat werkte averechts.

Blokker tastte in 2016 diep in de buidel voor een tv-reclame met de Amerikaanse steractrice Sarah Jessica Parker, maar het heeft de winkelketen niets opgeleverd. Sterker nog: de klanten renden weg. Dat vertelde president-commissaris Michiel Witteveen van Blokker maandagavond in Pauw. Witteveen was uitgenodigd omdat Blokker in de etalage staat. “Er zijn in het verleden best wel dingen gebeurd waarvan je achteraf zegt: dit is niet goed“, bekende hij.

De Blokker-bobo: “Met name in de tijd van die Amerikaanse mevrouw – ik ben even haar naam kwijt – Sarah Jessica Parker. Toen ging Blokker ineens een soort kleine Bijenkorf worden en dat ging natuurlijk helemaal fout.”

Het heeft ‘enorm veel klanten gekost’, zegt Witteveen. “Want de perceptie was natuurlijk dat Blokker ineens heel echt duur was geworden. Het was echt een verkeerde zet. Inmiddels zijn we weer helemaal terug. De Blokker is weer de Blokker van vroeger.”

“Het is de winkel van Sinkel, waarin je alles kan krijgen. Ik vind dat wij een maatschappelijk relevant bedrijf zijn en dat kun je niet van iedereen zeggen. Wij hebben kennelijk zo ontzettend veel tevreden klanten, dat we iets verkopen dat men het graag wil hebben.”

Gaat jij nog wel eens naar Blokker?

Photo by Rubenstein on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1