News Ticker

Op 6 april is het de mondiale Dag van de Sport

sports

Op 6 april is het mondiaal de Dag van de Sport, uitgeroepen door de Verenigde Naties, want: “Sport is hét middel om duurzame ontwikkeling mogelijk te maken.” Voor Empowerbox een mooie aanleiding om op deze datum een nieuw product te lanceren. Samen met ondernemer, oud-hockey international Jacques Brinkman is een product ontwikkelt waarbij een topsportklimaat in organisaties wordt gebracht: Overwinnen.

Topsport als metafoor maakt uitdagingen inzichtelijk en helder. Samen met Jacques Brinkman ontwikkelde Empowerbox het product ‘Overwinnen’, een workshop om uitdagingen van teams helder en inzichtelijk te krijgen. Jacques brengt de boardroom naar de kleedkamer. Letterlijk, want ondernemen is topsport.

Jacques Brinkman: “Overwinnen geeft antwoorden en zorgt voor een topsportklimaat in een organisatie. Van flow op het sportveld naar flow op de werkvloer. Letterlijk en figuurlijk in beweging, dat is het verschil tussen goud of zilver”.

Nils Zelle, mede-initiatiefnemer Empowerbox: “Ondernemen is complex, dynamisch en onvoorspelbaar. Het draait immers om teamwork, passie, plezier, scoren en (over)winnen. Het ontwikkelde product is gebaseerd op onder meer het Teamily-model en geeft concrete handvatten en oplossingen die ervoor zorgen dat het in organisaties duurzaam anders, beter en sneller gaat”.

gratis e-book ‘Winnen of overwinnen’

Om de lancering te vieren is een e-book geschreven dat gratis kan worden gedownload. Hierin zijn 10 stellingen benoemd waarbij het bedrijfsleven kan leren van de sport. Want topsport als metafoor maakt uitdagingen inzichtelijk en helder. Wat kunnen we leren van het Bankrasmodel dat de volleyballers een Olympische zilveren en later gouden medaille bracht? En van de keeperswissel van Van Gaal op WK 2014? En wat van talent management in de sport? Via Empowerbox.nl is het e-book gratis te downloaden.

Bron: empowerbox

Photo credit: francisco_osorio via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1