News Ticker

Voor veel jongeren is toetreden tot de arbeidsmarkt lastig

jeugd

Met de aantrekkende economie neemt de kans op werk toe. Echter voor veel jongeren blijft het lastig om een baan te vinden en toe te treden tot de arbeidsmarkt. Zoals deze maand in het nieuws was wijzen de cijfers van het CBS uit dat bijna 11% van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar werkloos is. Jongeren geven aan dat zij behoefte hebben aan hulp om de arbeidsmarkt succesvol te kunnen betreden.

Negen multinationals in Nederland, verenigd in de Alliance for YOUth, slaan daarom de handen ineen omdat zij het belangrijk vinden dat álle jongeren een kans krijgen. Vrijdag 11 november gaan ruim honderd medewerkers van de Alliantiepartners naar meerdere MBO scholen in Nederland om aan honderden leerlingen sollicitatietrainingen te geven.

Op een van deze scholen, het ROC van Amsterdam College Zuidoost, presenteert de Alliance na de sollicitatietraining haar plannen in aanwezigheid van onder andere Agnes Jongerius, Europarlementariër en ambassadeur van de Alliance for YOUth.

Amsterdam Today is begaan met de jongvolwassenen en het krijgen van een baan. Via deze link komt u op een van onze artikelen daarover. Wij zullen de komende tijd aandacht gaan besteden aan dit initiatief van Alliance for YOUth en jongvolwassenen op zoek naar werk.

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1