News Ticker

Studenten ROC van Amsterdam uitgeroepen tot de beste van Nederland

rocstudie

Studente Jade Jury van het ROC van Amsterdam mag zich sinds vandaag de beste hotelreceptionist van Nederland noemen. Ook student Jason de Haan scoorde hoge punten en mag zich de beste jonge kok van Nederland noemen. De afgelopen drie dagen vond in de RAI in Amsterdam Skills Heroes plaats, dé vakwedstrijden voor mbo’ers. Ook zeven studenten van het ROC van Amsterdam kwalificeerden zich voor de finale en streden om de nationale titel.

roc

Tijdens de finale van Skills Heroes voerden de studenten opdrachten uit in hun vakgebied die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Variërend van aankomende koks, lassers, kappers, verplegers tot aan webdesigners.

Het beste uit jezelf halen

Studenten Jade Jury en Shannen van der Schinkel streden om de titel ‘beste hotelreceptionist van het land’. “Deze competitie zorgt ervoor dat je het beste in jezelf naar boven haalt”, aldus Jade, die de wedstrijd won. “Het is vergelijkbaar met de Olympische Spelen. Ik hoop hiermee andere studenten te motiveren om het beste uit hunzelf te halen.”

Anne Overmeer en Bas van Tessel lieten hun kunsten op het gebied van Patisserie zien. Zij behaalden respectievelijk de tweede en de derde plaats. “De voorbereidingen op de wedstrijden waren spannend, maar geven heel veel voldoening als blijkt wat je bedacht hebt ook gelukt is”, vertelt Anne. Studenten Jason de Haan, die uiteindelijk won, en Mike Klaassen streden om de titel beste jonge kok van Nederland en student Mike van der Bijl voor de beste applicatieontwikkelaar van Nederland.

315 talenten

De afgelopen maanden gingen meer dan 6.000 mbo’ers de Skills Heroes competitie met elkaar aan in diverse vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 315 talenten, waaronder dus zeven studenten van het ROC van Amsterdam, zich voor de finale.

Kijk op www.skillsheroes.nl voor meer informatie en foto’s.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Bron: ANP Pers Support

Photo credits: ROC Amsterdam

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1