News Ticker

Aan tafel met ….. zet het gerestylde restaurant van Lloyd Hotel opnieuw op de kaart

kluun

LLOYD HOTEL, een eigenzinnig en uniek hotel aan het water in het hart van het Oostelijk havengebied in Amsterdam zet haar volledig gerestyled restaurant opnieuw op de kaart met haar nieuwe concept, ‘Aan tafel met ….’ De komende wintermaanden interviewt host Raymond van der Klundert (Kluun) eens per maand een eigenzinnige en inspirerende gast over muziek. De avond gaat gepaard met een 4 gangendiner in het volledig vernieuwde restaurant. Naast maandelijks entertainment is het restaurant open voor iédereen die wil genieten van de eerste ‘bite in the morning’ tot de ‘last drink at night’.

Begin dit jaar kwam het iconische en monumentale LLOYD voor 100% in handen van Rocco Veenboer, bekend als oprichter van techno-evenement Awakenings. Volgens hem was LLOYD na 14 jaar toe aan vernieuwing. Eén van de eerste wijzigingen die Veenboer doorvoerde, was het neerzetten van een nieuw design voor het restaurant dat zich aan in een enorme ruimte aan de achterzijde van het gebouw bevindt.

Sfeervolle setting 

Samen met architect Janpaul Scholtmeier werd gekozen voor een ontwerp waarbij het interieur meer in verbinding staat met de kenmerkende vijf verdiepingen hoge vides in het gebouw. De nieuwe eiken lambrisering in het restaurant biedt meer warmte en refereert naar de allure van het bijna 100 jaar oude LLOYD. Het nieuwe meubilair in het restaurant heeft een moderne vintage uitstraling met een knipoog naar de Art Deco stijl en architectuur van het gebouw. De grote spiegel boven de marmeren bar reflecteert LLOYD’s toekomst en verleden. Al met al zet het restaurant sfeervol de toon.

Aan tafel met …

In het vernieuwde restaurant vind je met grote regelmaat live en verrassend entertainment. Met het nieuwe concept ‘Aan tafel met ….’ geniet je van een avond dineren in een intieme, relaxte setting waarbij je geïnspireerd wordt door de persoonlijke verhalen van een bijzondere gast. De avonden worden gehost door schrijver KLUUN die gisteren op de eerste avond Eric van Eerdenburg, de directeur van Lowlands, als gast ontving.

Brasserie-klassiekers  

Geen vernieuwd restaurant zonder vernieuwde kaart! In het restaurant vind je er één die gevarieerd en uitgebreid aan keuze is. Er wordt ingezet op gerechten die gebaseerd zijn op het seizoen, er wordt gewerkt met lokale producten en leveranciers, de nadruk ligt op duurzaam geproduceerde vis en vleesgerechten en ook vegetarische dishesontbreken niet. Zo kun je terecht voor met zorg bereide brasserie klassiekers zoals oesters en runderhaas, maar ooklangoustines met gemarineerde watermeloen en parelcouscous of vegetarische gerechten als geroosterde bloemkool, spinazie, boleet, rode uienmousse en gebrande zilverui zijn te bestellen.

Locatie en openingstijden

LLOYD restaurant is van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 0.00 uur geopend voor ontbijt, lunch, diner en borrel. In de weekenden van 7.30 tot 23.00 uur. Parkeren is mogelijk. De eerstvolgende Aan tafel met … in LLOYD vindt eind januari plaats. Hou de social media van LLOYD in de gaten voor meer informatie over dit event.

www.lloyd.nl

Over LLOYD

LLOYD is de naam van een iconisch gebouw aan het IJ. Dit rijksmonument – gelegen in het bijzondere Oostelijk Havengebied, op steenworp afstand van het centrum en bruisend Oost – herbergt 117 unieke hotelkamers, een restaurant en vele bijzondere meeting rooms. Deze zorgen voor een grote diversiteit aan gasten en bezoekers, waardoor er een inspirerende en ontspannen vibe ontstaat.Het LLOYD werd in 1921 in opdracht van de Koninklijke Hollandsche Lloyd gebouwd en deed tot 1936 dienst als tijdelijk verblijf voor landverhuizers. Hierna werd het achtereenvolgens een opvanglocatie voor vluchtelingen, een (jeugd) gevangenis en een atelierruimte voor kunstenaars. LLOYD staat voor Nederlands ontwerp en design, 50 ontwerpers hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het hotel. Dutch Design items en Nederlandse kunst zijn veelvuldig in het gebouw terug te vinden. Zo is er in het restaurant altijd een wisselende expositie van opkomend Nederlands talent te zien. Het LLOYD steunt hiermee Nederlandse kunstenaars en helpt ze op weg. Het culturele programma in het hotel is heel divers: exposities, talks, workshops, muziek, dans… alles kan en gebeurt in het LLOYD.

Bron: Het PR-Bureau

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1