News Ticker

Online adverteren levert véél meer visuele beleving op en daardoor méér omzet

oogfoto

De mens is van nature visueel ingesteld. Met andere woorden, het oog wil ook wat. Men wordt al gauw geprikkeld door wat men ziet. Adverteren heeft daarom vooral te maken met een visuele beleving. Een aantrekkelijke visuele beleving van een product of dienst, waardoor de klant het product of de dienst wil afnemen en gaat afnemen. Daarnaast dient de advertentie natuurlijk zo efficiënt mogelijk bij de beoogde doelgroep terecht te komen, waardoor je de kans om de ondernemer meer omzet te laten maken het grootst maakt.

Adverteren en prikkels van de klant

Een klant dient geprikkeld te worden door een advertentie of door een advertorial, waardoor men eerder overgaat tot de aankoop van een product of dienst. De mogelijkheden waarop de klant geprikkeld kan worden zijn heel divers, maar hoe de klant jouw getoonde product of dienst ervaart is essentieel. Beleving speelt daar in de hoofdrol en als je dit goed benut, is de WOW-factor het gevolg.

wow2

Sinds de boekdrukkunst zijn advertenties in print verschenen. Dat was een goede manier om aandacht te vragen voor je product of dienst en dat gebeurt nog steeds elke dag. Zoals bekend, staat de techniek niet stil en sinds we op het Internet kunnen, wordt daar ook op geadverteerd en eigenlijk steeds meer.

Online adverteren geeft een hele andere beleving van een product of dienst dan een geprinte advertentie in een krant of een magazine. Dat komt, omdat de mogelijkheden bij print gelimiteerd zijn en de mogelijkheden van online adverteren vele malen groter zijn en de beleving veel beter positief beïnvloed kan worden. Denk daarbij vooral aan de kracht van een professioneel filmpje of video. Een filmpje of video wordt veel vaker bekeken dan alleen een foto en/of tekst en blijft langer hangen. The call to action, de prikkel om iets te gaan kopen of afnemen, is beduidend groter hierdoor en dat is wat de ondernemer wil: omzet maken!

De voordelen van Online Adverteren

Bij gedrukte reclame kun je niet en bij online adverteren kun je wél:

 • Bewegend beeld in de vorm van een filmpje of video plaatsen voor extra beleving
 • Diverse links plaatsen naar belangrijke sites voor meer informatie of naar jouw eerder geplaatste reclame-uitingen
 • De advertentie of advertorial delen via de sociale media
 • De beoogde doelgroep heel gericht opzoeken door ander andere Facebookmarketing
 • Diverse foto’s of filmpjes plaatsen en naderhand eventueel aanpassen
 • Indien nodig de tekst naderhand aanpassen
 • Alles meten, want wat online gaat, kan gemeten worden en geeft inzicht in het bereik
 • Het bereik volgen en gericht bijsturen indien nodig voor meer efficiëntie
 • Direct publiceren en altijd aanpassen, want er is geen deadline en geen drukkerij zoals bij geprinte reclame
 • Regelmatig je online reclame-uiting opnieuw delen zonder extra kosten
 • Makkelijk de klant informatie laten opvragen of een afspraak laten maken door slechts 1 klik op een link
 • Een aantrekkelijk tarief verwachten, omdat online adverteren minder kosten met zich mee brengt dan print
 • Milieubewust adverteren, omdat online adverteren geen inkt, papier, vrachtwagens en dergelijke nodig heeft

Voorbeeld van een door ons geproduceerd filmpje

High Tech Drone

Voor het realiseren van extra visuele beleving maken wij gebruik van onze High Tech Drone. Hierdoor zijn unieke filmpjes en foto’s te maken vanaf de mooiste plekken en valt je product of dienst nog veel meer op en onderscheidt je je nog meer van de rest!

Immersive Journalism

Amsterdam Today hanteert “Immersive Journalism”. Dat betekent dat we artikelen publiceren over events of gebeurtenissen, waarbij je het gevoel hebt dat je er zelf bij was. Vooral de beleving is hierbij van groot belang en krijgt alle aandacht, want dat is de manier waarop wij vinden dat nieuws gebracht dient te worden. Het prikkelt meer, want naast de begeleidende tekst gaan we vooral uit van diverse aantrekkelijke foto’s, gecombineerd met 1 of meerdere video’s over het event of over de gebeurtenis.

Freelance Journalism

Amsterdam Today is een perfecte plek om online te gaan adverteren. Elke gewenste vorm van een online reclame-uiting kunnen we leveren. Naast ons online magazine Amsterdam Today hebben we ruim 2600 leden in onze besloten groep “Freelance Journalism” op LinkedIn. De leden zijn actieve freelance mediaprofessionals en we hanteren Freelance Journalism als onze contentfabriek.

Aanvullend hebben we de vacaturesite met ook de naam “Freelance Journalism” waar elke dag nieuwe opdrachten en vacatures staan voor freelance mediaprofessionals en waar bedrijven gratis hun vacatures kunnen plaatsen. Denk hierbij aan freelance werk, interim werk en stageplekken in de media. Meer dan 300 vacatures staan online op onze speciale vacaturesite voor de media.

Conclusie

Online adverteren levert véél meer beleving op bij de klant, is tussentijds aanpasbaar, het publiceren gaat razend snel, kan heel gericht naar de doelgroep onder de aandacht gebracht worden, is meetbaar, is deelbaar op alle sociale media, milieubewust en aantrekkelijk geprijsd.

Ga online adverteren

Wil je meer weten over de mogelijkheden van effectief online adverteren met méér beleving op Amsterdam Today? Neem contact op door te bellen naar 06 53 89 39 98 of stuur een e-mail naar f.scheers@amsterdamtoday.eu.oogkleur

 

Photo by Photos by Lina on Foter.com / CC BY

Photo by the UMF on Foter.com / CC BY

Photo by ..PerlssDj on Foter.com / CC BY-SA

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1