News Ticker

Argus: een nieuwe krant!

Een stevig team van oudere journalisten hoopt in maart Argus te lanceren. Een auteurskrant met opinies van voormalige journalisten van onder meer Vrij Nederland, Het Parool, HP/De Tijd en De Telegraaf.

Dwars met een glimlach

Het is alweer een tijd geleden dat lezers halverwege de week vol verwachting naar de kiosk holden voor de nieuwe Vrij Nederland, de nieuwe Haagse Post, de Nieuwe Linie desnoods, kortom: de oude opiniebladen. Voorbij, maar niet voorgoed voorbij. Vanaf 1 maart 2017 is er Argus, als eerbetoon vernoemd naar de nijvere verslaggever van de Rommeldamse Courant, het lijfblad van Ollie B. Bommel.

Argus verschijnt 2-wekelijks in klein krantenformaat en wil, jawel!, een auteursblad zijn, met redacteuren die je leest, wáár ze ook over schrijven. Omdat ze iets te melden hebben en dat doen in stilistisch herkenbare en goed leesbare teksten. Een papieren krant, die knispert tussen de vingers, met een kernredactie van oudere journalisten die ongeneeslijk verslaafd zijn aan hun vak.

Vanuit een eigenzinnig perspectief berichten de medewerkers van Argus over binnenlandse en buitenlandse ontwikkelingen, economie, cultuur en sport. Niet snel, snel, voor een schamel tarief van dertien cent per woord, maar pro deo, uit liefde voor hun vak. Ze nemen de tijd die nodig is om tegels te lichten en profiteren van hun langdurige ervaring. Dat geeft Argus een aparte, eigen plek.

Ook jongere journalisten zouden op termijn aan Argus verbonden kunnen zijn, maar ik geneer me hen te vragen om gratis te schrijven (Hoofdredacteur Kees Schaepman)

logo-argus_onderstreept

Redactie:

Hoofdredactie:
voormalig Vrij Nederland-redacteuren Rudie Kagie en Kees Schaepman.

Redactie:
Paul Arnoldussen (Makkelijk praten & Achterwaarts!)
Ingrid Brouwer (Bureauredactie)
Anton de Goede (Boeken)
John Jansen van Galen (Binnenland)
Paul Westink (Bureauredactie)
Michiel Zonneveld (Buitenland)

Contact:
e-mailadres redactie: redactie@arguspers.nl
algemeen e-mailadres: info@arguspers.nl

STEUN ARGUS EN NEEM EEN ABONNEMENT!

Argus gaat pas van start als er ten minste 1500 Argusvrienden gevonden zijn die iets zien in het blad en bereid zijn een jaarabonnement ad € 50.- te nemen. Die start zal plaats vinden op 1 maart 2017. We zijn vol vertrouwen dat het zal lukken om die 1500 abonnees te boeken, maar mócht dat onverhoopt toch niet slagen, dan ontvangt u het gestorte bedrag terug minus een klein bedrag (€ 5) voor de onvermijdelijke aanloopkosten.

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1