News Ticker

Hou mijn tieten voor jezelf: BN’ers gaan strijd aan tegen doorstuurders

Nienke Plas

‘Stop met het doorsturen van naaktfoto’s en hou het lekker voor jezelf!’ BNN-presentatrice Gwen van Poorten, gaat de strijd aan tegen doorstuurders. De aandacht gaat nu meestal uit naar degene die op de naaktfoto, of –video staat. Dat moet veranderen, want de doorstuurder veroorzaakt problemen door de beelden te verspreiden. Samen met verschillende BN’ers wil Gwen laten inzien dat het doorsturen van naaktbeelden afgelopen moet zijn, want het maakt levens kapot.

Ook andere BN’ers zoals presentatrice Anna-Alicia Sklias, acteur Dave Mantel en YouTuber Nienke Plas steunen de strijd tegen het doorsturen van naaktbeelden. “Heb je een sexy foto ontvangen? Stuur ‘m niet door, want deze is alleen voor jou bedoeld! Het is belangrijk om mensen te laten inzien wat voor gevolgen het doorsturen van een naaktfoto kan hebben en daarom hebben we een video gemaakt”, aldus Gwen van Poorten.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Flirten 2.0 of social suicide?

Sexting kan leuk zijn, maar juicy foto’s horen dan wel tussen twee (potentiële) geliefdes te blijven! Wanneer een naaktfoto of ,-video onverhoopt in verkeerde handen terecht komt, krijgt het slachtoffer vaak veel (negatieve) aandacht. De doorstuurder blijft over het algemeen buiten schot en daar moet verandering in komen, vinden de initiatiefnemers.

Not sharing is caring
Humoristisch en rebels social platform RUMAG support de strijd tegen de doorstuurders ook en heeft daarom verschillende shirts ontworpen, die aandacht vragen voor de centrale boodschap: hou het lekker voor jezelf want doorsturen, dat doe je niet. Verschillende BN’ers dragen het shirt en delen hun foto op social media, om aandacht te vragen voor het probleem dat ontstaat bij het doorsturen van naaktbeelden.
Dave Mantel: “Benieuwd wat jij kunt doen? Scoor het shirt en deel je foto met #houhetlekkervoorjezelf op Instagram. Of deel jouw verhaal met dezelfde hashtag.”
De shirts zijn verkrijgbaar via de webshop van RUMAG voor €19,95, waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan hulp voor slachtoffers van sexting.

Kijk voor meer informatie op: www.houhetlekkervoorjezelf.nl

Bron: Mediaxplain

Photo credits: Mediaxplain

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1