News Ticker

Jury van Het Amsterdamse Proeflokaal koos Diamanthaas, Soto Ajam en Slemp

wedslider

Met de onderstaande uitnodiging van Het Amsterdamse Proeflokaal dat aan het vernieuwde Stadionplein in Amsterdam is gevestigd, werden de Amsterdammers uitgedaagd met de vraag: Hoe proeft Amsterdam?

Uitnodiging: Doe mee en win een geheel verzorgde avond in Het Amsterdamse Proeflokaal.

Hét broodje bal, de heerlijke hutspot of toch die verrukkelijke roti? Het Amsterdamse Proeflokaal is op zoek naar de Smaak van Amsterdam. Aan wie kunnen we dat beter vragen dan de Amsterdammer zelf?

jc8     wed1

Doe mee en win!

Stuur het gerecht in dat voor jou onlosmakelijk met onze hoofdstad verbonden is en win een geheel verzorgde avond voor 6 personen aan één van de Proeftafels in Het Amsterdamse Proeflokaal. De gloednieuwe Food Experience op het Stadionplein waar je vanaf april 2017 de Smaak van Amsterdam kunt proeven. Maar dat is nog niet alles: als je wint komt jouw gerecht tijdelijk op onze menukaart te staan.

Van welk Amsterdams gerecht gaat jouw hart sneller kloppen?

Dat moet een recept zijn van jouw favoriete gerecht, bijvoorbeeld een fantastisch broodje tot een verrassende curry. Want Amsterdam is niet alleen aardappels, vlees en groente, maar met 180 nationaliteiten een mix van internationale smaken.

De jury

Joris Lohman, Richard Aloserij en Arnoud van Ommen houden zich bezig met het samenstellen van de menukaart van Het Amsterdamse Proeflokaal.

Joris is oprichter van voedseleducatie-projectbureau Food Hub en bestuurder bij Slow Food International. Bij het Amsterdamse Proeflokaal is hij verantwoordelijk voor het Food Concept.

Richard is Executive Chef van het Amsterdamse Proeflokaal, restaurant Stedelijk en restaurant Paardenburg.

Arnoud is Chef van het Amsterdamse Proeflokaal en werkte eerder als chef in restaurant Stedelijk.

Het eindoordeel

wed2     wed4w

De jury heeft vele gastronomische inzendingen mogen ontvangen en heeft uiteindelijk gekozen voor de bijzondere “Diamanthaas met couscous” van Ludo van Dijk, de lekkere “Soto Ajam op Hollandse wijze” van Stefanie Caton en de vintage drank “Slemp” van Jannie Iwema.

Diamanthaas

web22

Ludo van Dijk staat rechts op de foto

Diamanthaas is een stuk rundvlees dat ongeveer 5 ons weegt en zich tussen de schouders van het rund bevindt. Het is heel mals vlees en is geliefd bij de kenner van lekker vlees. Diamanthaas in combinatie met couscous was een hele goede keuze.

Soto Ajam op Hollandse wijze

De Soto Ajam op Hollandse wijze is een heerlijke Indonesische kippensoep met volgens Stefanie een “touch of Holland”. Soto en Ajam zijn Indonesische woorden en betekenen respectievelijk soep en kip.

Tot ieders spijt kon winnares Stefanie Caron niet aanwezig zijn, aangezien ze druk was met haar eigen bedrijf.

Slemp

Slemp is een warm drank en bestaat uit warme melk waaraan saffraan, kruidnagel, kaneel, foelie en suiker wordt toegevoegd. Slemp was zeer populair voordat koffie en thee ervoor in de plaats kwamen.

wed25

Jannie Iwema staat rechts op de foto

Tijdelijk verkrijgbaar

Deze smaakvolle gerechten en de warme drank komen tijdelijk op de kaart van Het Amsterdamse Proeflokaal en mochten worden geproefd door 21 genodigden, die heel enthousiast reageerden op al het lekkers. Kom daarom eens zelf langs om te genieten van deze heerlijke spijzen of al hetgeen Het Amsterdamse Proeflokaal aan andere culinaire schoonheden aan haar gewaardeerde gasten aanbiedt.

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal is gevestigd op het vernieuwde Stadionplein tegenover het prachtige Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid.

Eigenaar Jan Semeins noemt zijn nieuwe horecabedrijf Het Theater van Gastvrijheid, Smaak en Educatie en terecht volgens ons. De ruime begane grond is ingedeeld in diverse “eilandjes” waar men kan ontbijten, lunchen, dineren, aanschuiven aan de exclusieve seafood bar of de gezellige proeftafels, maar ook aan een bar waar men kan genieten van een heerlijke cocktail of een ander lekker drankje met een hapje.

De eerste verdieping is een belevenis op zich waar een geheel ingerichte keuken is voor het ROC van Amsterdam, een ruimte voor bierproeverijen, een ruimte waar men alles te weten kan komen over de geschiedenis van Amsterdams eten vanaf 1900, een ruimte met een eigen keuken waar workshops gegeven worden en een ruimte die geheel toegespitst is op wijn in het algemeen.

Aan de buitenkant beschikt Het Amsterdamse Proeflokaal over twee terrassen. Onder de architectonische overkapping kunnen 200 gasten zich verpozen en aan de zijkant is een tweede terras gesitueerd met uitzicht op het Olympisch Stadion.

Kom langs

Kom langs en/of volg Het Amsterdamse Proeflokaal op Facebook. De agenda staat vol met hele leuke events en kom bijvoorbeeld vrijdag 19 mei a.s. naar de vrijdagmiddagborrel met vrienden of collega’s waar tussen 16.00 uur en 18.30 uur BNR life uitzendt met presentator Wilfred Genee en de drankjes en hapjes door Het Amsterdamse Proeflokaal worden aangeboden tijdens de uitzending.

Auteur: Frank Scheers

Photo Gallery

wed5     wed6

wed7     wed8

wed9     wed10

wed11     wed12

wed13     wed14

wed15     wed16

wed3     vmd11

wed17     wed18

wed19     wed20

wed21     wed22

Photo credits: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1