News Ticker

Marianne Zwagerman dreigde weg te lopen bij RTL Late Night. Waarom?

marianne

Talkshows zijn net soms kippenhokshows. Men kakelt wat af en luisteren is niet wat men ambieert. Bij Humberto Tan werd Marianne Zwagerman een beetje kwaad. Waarom?

Weglopen

Marianne Zwagerman dreigde maandag met weglopen in RTL Late Night, de talkshow van Humberto Tan. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. RTL Late Night besprak de ‘muslim ban’ van Donald Trump en zette Zwagerman recht tegenover de linkse Femke Halsema. De opiniediva liet een ander geluid horen dan de anti-Trump-geluiden die de boventoon voeren in de media, maar had het gevoel dat ze dat andere geluid niet op een normale manier kon laten horen in de talkshow.

Toen Trump in de talkshow op een gegeven moment werd vergeleken met Geert Wilders, gaf Zwagerman aan dat ze die vergelijking mank vindt gaan. “Ten eerste is het heel raar dat Wilders en Trump altijd op een hoop worden gegooid“, begon ze.

Zwagerman werd echter direct onderbroken door Tan. “Ja, ho! Hij geeft aan: ‘Goed gedaan Donald Trump.’

Onderbrekingen

Die voortdurende onderbrekingen ergerden Zwagerman op den duur. “Als ik nooit mijn zin af mag maken, kan ik ook nu gewoon weglopen. Dat vind ik ook goed.”

Daarop zei Tan: “Als jij het zegt het over de feiten te hebben, dan wijs ik je ook op een feit.”

Zwagerman: “Ja, dan wijs ik jou ook even op een feit. Donald Trump is een zakenman die in zijn leven heel veel heeft bereikt en Geert Wilders is een beroepspoliticus die niets heeft bereikt in het zakenleven of waar dan ook. Die mensen kun je totaal niet met elkaar vergelijken als het gaat om het aanpakken van het establishment. Dat is bij Trump in goede handen.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Vergelijking

Volgens Tan is dat maar ‘een dimensie van de vergelijking’. Het gaat hem om de ‘ideologische vergelijking’. Volgens Halsema is het lastig om de heren te vergelijken. Ze merkte wel op dat Wilders net als Trump zo’n ‘muslim ban’ wil.

Radio 2-dj Wouter van der Goes steunt Zwagerman. “Muslim ban niet tof. Maar dat Marianne Zwagerman zoveel moeite moet doen om feiten te benoemen, dwars door tetterende Femke Halsema, is niet ok.”

Photo credit: Guido van Nispen via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1