News Ticker

Vrouwenvoetbal bij Studio Sport

vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder. Dit jaar wordt het Europees Kampioenschap voor vrouwenvoetbal gespeeld in de zomer. Meer aandacht voor het vrouwenvoetbal is gewenst.

NOS

De NOS gaat voortaan wekelijks een samenvatting van een wedstrijd uit de Eredivisie vrouwenvoetbal uitzenden in de reguliere uitzending van Studio Sport op de late zaterdagavond. Dat meldt de NOS. Manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB is blij met de zendtijd: “Wekelijks samenvattingen van de wedstrijden op televisie draagt eraan bij dat steeds meer mensen betrokken raken bij het vrouwenvoetbal. Dat is goed voor de verdere ontwikkeling van de sport“, zegt ze.

EK

Met het EK voor vrouwen in eigen land voor de boeg, wordt 2017 het jaar van het vrouwenvoetbal, verwacht Booij. En daar is Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, het wel mee eens. “Het vrouwenvoetbal zit in de lift, wij doen er steeds meer aan. De Eredivisie hoort daar nu ook bij. En het is voor ons een mooie opmaat naar het EK van komende zomer. Dan gaan we echt uitpakken, met in ieder geval alle duels van het Nederlands elftal, de openingswedstrijd én de finale live op televisie.”

Nooter vervolgt: “Wij willen altijd het hele verhaal vertellen, en daar kunnen we nu al in een vroeg stadium mee beginnen. Op deze manier kan een groot publiek al kennismaken met de sport en een deel van de kandidaat-internationals.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Eredivisie

De wedstrijden uit de Eredivisie vrouwen blijven gespeeld worden op vrijdagavond om 19.30 uur. Vanaf nu wordt van elke competitieronde steeds één duel naar de zaterdag verplaatst. Aanstaande zaterdag is dat PSV – Telstar en de samenvatting daarvan is ‘s avonds om 23.35 uur te zien in Studio Sport op NPO 1.

De Eredivisie vrouwen, die dit seizoen uit acht teams bestaat, zit in de lift. Het gemiddeld aantal wedstrijdbezoekers lag vorig seizoen al 52 procent hoger dan ten tijde van de BeNe League, twee jaar geleden.

Photo credit: StampMedia via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1