News Ticker

Een buurtgenoot kan jouw hulp goed gebruiken!

Gaby Kramer en Carmen Odermatt, regiocoördinatoren van Handjehelpen, koppelen mensen in Amsterdam die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. “Onze hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in hun vel zitten. Dát is het Handjehelpen-effect!” Gun jij meer mensen dit effect? Word maatje van iemand uit jouw buurt.

Een buurtgenoot kan jouw hulp goed gebruiken! Op onze website staan verschillende hulpvragen uit jouw buurt. Bijvoorbeeld van:

Aron (8) en zijn broertje Alan (5): actieve jongens met een taalachterstand en gedrag dat extra aandacht vraagt. Afgelopen zomer zijn zij grote broers geworden van een zusje. Het zou de ouders ontlasten als een maatje met Aron mee naar zwemles kan of activiteiten met beide jongens kan ondernemen. Ze houden allebei van fietsen, voetballen en buiten spelen.

De heer Hekken (73): Wil graag wekelijks op de fiets naar ‘Het Huis van de Tijd’ op de Nieuwe Herengracht. Door dementie en een herseninfarct lukt het hem helaas niet om dat in zijn eentje te doen.

Mevrouw Rijns (75): is de afgelopen jaren in een sociaal isolement terecht gekomen. Ze zou het heel fijn vinden om samen met iemand activiteiten te ondernemen, samen naar het buurthuis te gaan en de Nederlandse taal te oefenen.

Bekijk alle hulpvragen op www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk-amsterdam

Vrijwilligerswerk op maat
Als je vrijwilliger wordt bij Handjehelpen, kun je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. Je geeft de hulp één op één. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Het vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Je krijgt ondersteuning en begeleiding van een regiocoördinator.

Even voorstellen: regiocoördinatoren Gaby en Carmen
Regiocoördinatoren Gaby en Carmen worden er blij van als ze mensen in een kwetsbare situatie mogen verbinden aan maatjes. Gaby: “Bij het maken van een match let ik erop dat het hulpaanbod van de vrijwilliger goed aansluit bij de behoeften van de hulpvrager. Ik vind het een meerwaarde dat ik de mensen persoonlijk ontmoet. Ik heb dan een beter beeld van iemand.” Carmen let vooral op wanneer iemand gaat stralen. “Dat kan een interesse of hobby zijn. Iets waar iemand energie van krijgt. Op basis daarvan maak ik een geschikte match.”

Over Handjehelpen
Handjehelpen brengt al ruim 40 jaar hulpvragers en vrijwilligers/stagiairs uit de eigen buurt met elkaar in contact. Dat doet ze in Amsterdam en nog 16 andere gemeenten in de provincie Utrecht en Weesp. De hulpvragers zijn veelal kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt.

Help iemand bij jou in de buurt

Gaby: “Als vrijwilliger is het heel fijn om van betekenis te kunnen zijn voor een ander en zinvol bezig te zijn in de maatschappij. Dat geeft veel voldoening. Je haalt zelf ook plezier uit het contact, door samen activiteiten te ondernemen waar jullie allebei blij van worden.”

Gun jij meer mensen de hulp van Handjehelpen? Word maatje voor een hulpvrager bij jou in de buurt of steun ons met een donatie. Neem contact op met regiocoördinator Gaby Kramer via gkramer@handjehelpen.nl of 06-10 14 24 63 of regiocoördinator Carmen Odermatt via codermatt@handjehelpen.nl of 06-10 26 80 22

Meer informatie: www.handjehelpen.nl

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1