News Ticker

Indrukwekkende expositie van Roger Ballen bij Galerie Alex Daniels – Reflex

rbslider

Het was zaterdagmiddag 25 november heel druk bij Galerie Alex Daniels – Reflex Amsterdam én aan de overkant bij Famous Amsterdam aan de Weteringschans. De reden daarvoor was dat de Amerikaanse fotograaf Roger Ballen aanwezig was tijdens zijn expositie in Amsterdam. Roger Ballen is een getalenteerde fotograaf uit New York en Roger woont en werkt al ruim 30 jaar in Zuid-Afrika.

Roger heeft tijdens zijn carrière verschillende boeken uitgegeven en prijzen gewonnen. Zijn werk werd tentoongesteld in diverse internationale musea zoals het Museum of Modern Art in New York, het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Centre Pompidou in Parijs en ‘The Johannesburg Art Museum’ in Johannesburg.

rb1

Fotograaf Roger Ballen bij Famous Amsterdam

Famous Amsterdam

Een deel van de expositie van Roger Ballen vond plaats bij Famous Amsterdam. Eigenares Michou Daniels: “Famous Amsterdam opende haar deuren in 2000 en wij verkopen kunst, boeken en collectibles. We waren eerst gestart op de Utrechtsestraat 111 in Amsterdam als winkel die gespecialiseerd was in memorabilia en vanwege uitbreiding zijn we later verhuisd naar de Huidenstraat 17. Nu hebben we een prachtige plek aan de Weteringschans 83 tegenover het Rijksmuseum, in het hart van Amsterdam’s kunstdistrict. Op dit moment exposeren we een deel van de kunst van Roger Ballen. Bij Famous Amsterdam kun je zijn prachtige collectie van skateboards zien die hij op een speciale manier met foto’s heeft bewerkt. Roger was door The Skateroom uitgenodigd om een gelimiteerde serie van skateboards te maken en bij ons zijn deze unieke skateboards verkrijgbaar.

rb25

Michou Daniels met een jong skatetalent

Deze gelimiteerde serie van skateboards is echt de moeite waard om te bekijken en/of te kopen. Ga daarom deze week even langs bij Famous Amsterdam.

Galerie Alex Daniels – Reflex Amsterdam

Kunsticonen Alex en Ria Daniels en hun zoon Lex Daniels exposeren op de Weteringschans 79A in hun fameuze  galerie de expositie van Roger Ballen met de fraaie titel “Ballenesque – A Retrospective”.

De galerie is al sinds 3 decennia gevestigd op een opvallende plek aan de Weteringschans in het Amsterdamse Museumkwartier recht tegenover het Rijksmuseum. Het familiebedrijf startte in 1986 met exposities van moderne kunstenaars. In 2005 opende de galerie een nieuwe ruimte en vanaf deze periode werd vooral aandacht geschonken aan internationaal gevestigde kunstenaars en aan opkomende talenten, het adviseren en het opbouwen van lokale en internationale privé en zakelijke kunstcollecties met als focus moderne fotografie, schilderijen en beeldhouwwerken.

Zie hier een uitzending van Ria en Alex Daniels bij DWDD.

rb3

Roger Ballen met Ria Daniels en Alex Daniels bij het signeren van Roger’s boek

Ballenesque – A Retrospective

De tentoonstelling gaat over zijn eerste werk tot aan nu en Roger vertelde tijdens zijn toespraak hoe gefascineerd hij was toen hij zijn eerste fototoestel had gekregen en de wereld voor hem direct veranderde. Dat heeft de wereld geweten, want sindsdien is Roger bezig geweest met zijn eigen manier van foto’s maken en opvallend was dat Roger de laatste tijd naast mensen ook vaker dieren op zijn foto’s zet. Bovendien vond Roger de foto’s die hij met Polaroid maakte altijd memorabel. De geur van de polaroidfoto’s is hem tot nu toe altijd bijgebleven.

rb4

Een grote fan van Roger Ballen is blij met haar gesigneerde boek

Tijdens de expositie kon de echte liefhebber een gesigneerde versie kopen van Roger Ballen’s gelimiteerde fotoboek. Roger nam voor iedereen de tijd en schreef in ieders exemplaar iets persoonlijks. De verkoop ging flink en als je dit schitterende fotoboek wilt kopen dan zou ik gauw even een bezoek brengen aan de galerie.

Voor een indruk van de opening kun je de hieronder geplaatste video bekijken.

Advertentie

Publiciteit nodig? Verstuur onbeperkt persberichten tegen 1 vast tarief!

Auteur: Frank Scheers

Photo Gallery

Voor extra beleving van de druk bezochte expositie van Roger Ballen staan in onze Photo Gallery een aantal foto’s.

rb5     rb6

rb7     rb8

rb9     rb10

rb11     rb12

rb13     rb14

rb15     rb16

rb17     rb18

rb26     rb27

rb28     rb29

rb19     rb20

rb21     rb30

rb23     rb24

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

Auteur: Frank Scheers

Advertentie

De modules van iDDNA om gezond en gracieus ouder te worden, zijn uniek

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1