News Ticker

Burgemeester Halsema opent 19e Museumnacht Amsterdam

muna

Vandaag 3 november 2018 vindt de feestelijke opening van de Museumnacht Amsterdam plaats in Het Scheepvaartmuseum. Tussen 18:00 en 19:00 uur dompelen visual artist Heleen Blanken, performancecollectief La Isla Bonita, brassband Gallowstreet, zangeres Sarah-Jane en de parademakers van Pretvormer het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum onder in een op maat gemaakte groepsperformance. Burgemeester Femke Halsema zal de 2.000 aanwezige bezoekers de Museumnacht Amsterdam insturen met een openingswens.

Na een muzikale show in het Stadsarchief in 2016 en een ballroomperformance in het Tropenmuseum in 2017, opent de Museumnacht Amsterdam dit jaar op de grote binnenplaats van Het Scheepvaartmuseum. Een museum dat laat zien hoe water werelden verbindt. In de performance komen verschillende kunstdisciplines daarom samen rond het thema Amsterdam, waterstad. Ze staan stil bij het water dat een centrale rol speelt in onze stad, in ons land en in ons leven. Water dat meebeweegt of tegenstroomt, dat kan scheiden, maar juist ook kan verbinden, als je bedenkt dat we er allemaal van zijn gemaakt.

Met een opening vol eenheid, openheid en uitwisseling brengt N8, de organisatie achter de Museumnacht Amsterdam, de bezoekers in de juiste sferen voor een geslaagde culturele avond. Met dit evenement verlaagt het de drempel van musea voor bezoekers tussen de 18 en 35 jaar oud. 54 Locaties van Zuidoost tot Noord en Nieuw-West hebben deze avond een speciale programmering tot twee uur ’s nachts. Afgelopen zaterdag werden de laatste van de ruim 30.000 kaarten verkocht, waarmee het de snelst uitverkochte Museumnacht Amsterdam in de geschiedenis van het evenement is geworden.

Praktische informatie

Zaterdag 3 november

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1

18:00 – 19:00

Bron: N8.nl

Photo by FotoMediamatic on Foter.com / CC BY-SA

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1