News Ticker

Burgemeester Halsema opent 19e Museumnacht Amsterdam

muna

Vandaag 3 november 2018 vindt de feestelijke opening van de Museumnacht Amsterdam plaats in Het Scheepvaartmuseum. Tussen 18:00 en 19:00 uur dompelen visual artist Heleen Blanken, performancecollectief La Isla Bonita, brassband Gallowstreet, zangeres Sarah-Jane en de parademakers van Pretvormer het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum onder in een op maat gemaakte groepsperformance. Burgemeester Femke Halsema zal de 2.000 aanwezige bezoekers de Museumnacht Amsterdam insturen met een openingswens.

Na een muzikale show in het Stadsarchief in 2016 en een ballroomperformance in het Tropenmuseum in 2017, opent de Museumnacht Amsterdam dit jaar op de grote binnenplaats van Het Scheepvaartmuseum. Een museum dat laat zien hoe water werelden verbindt. In de performance komen verschillende kunstdisciplines daarom samen rond het thema Amsterdam, waterstad. Ze staan stil bij het water dat een centrale rol speelt in onze stad, in ons land en in ons leven. Water dat meebeweegt of tegenstroomt, dat kan scheiden, maar juist ook kan verbinden, als je bedenkt dat we er allemaal van zijn gemaakt.

Met een opening vol eenheid, openheid en uitwisseling brengt N8, de organisatie achter de Museumnacht Amsterdam, de bezoekers in de juiste sferen voor een geslaagde culturele avond. Met dit evenement verlaagt het de drempel van musea voor bezoekers tussen de 18 en 35 jaar oud. 54 Locaties van Zuidoost tot Noord en Nieuw-West hebben deze avond een speciale programmering tot twee uur ‘s nachts. Afgelopen zaterdag werden de laatste van de ruim 30.000 kaarten verkocht, waarmee het de snelst uitverkochte Museumnacht Amsterdam in de geschiedenis van het evenement is geworden.

Praktische informatie

Zaterdag 3 november

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1

18:00 – 19:00

Bron: N8.nl

Photo by FotoMediamatic on Foter.com / CC BY-SA

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1