News Ticker

John de Mol: “Amerika wil geen the Voice Kids en geen the Voice Senior”

jdm

In Nederland zijn the Voice Kids en the Voice Senior hele populaire tv-programma’s als spin-offs van the Voice. Deze twee aanvullingen op the Voice zijn vanzelfsprekend, want waarom zouden we ons beperken tot alleen Voices van mensen tussen de 20 en 45 jaar is de gedachte van de producers van the Voice. Zulke spin-offs zie je ook bij de populaire culinaire tv-programma’s. Het is een bekend verschijnsel in tv-land.

Het lukt John de Mol echter niet om de spin-offs The Voice Kids en The Voice Senior te verkopen aan de Verenigde Staten. Zij houden namelijk halsstarrig vast aan zo veel mogelijk The Voice. Dat vertelde de mediatycoon vrijdagavond in RTL Late Night. De Mol heeft The Voice Senior al aan vele landen verkocht, maar Amerika zit daar niet bij.

John de Mol: “The Voice Senior is nu verkocht aan tien landen. Daar zit Amerika nog niet bij. Ook The Voice Kids is niet aan een Amerikaans network verkocht.”

Waarom is dat?

John de Mol: “In Amerika doen ze sinds de start van The Voice twee series per jaar. Dat is echt Amerikaans: als het een hit is, melken ze het uit tot de laatste druppel. Dat betekent dat er bij NBC gewoon geen ruimte is. Ik probeer ze er al een hele tijd van te overtuigen om één serie Voice in te ruilen voor The Voice Kids en dan nu in combinatie met The Voice Senior.”

Photo by Marco Raaphorst on Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1