News Ticker

Fietsen en rennen in de vorm van een hart, voor het goede doel

goededoel4

HomeRide en HomeRun, de 24-uurs sponsorwielertocht en sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds, gaan in 2018 beide in de vorm van een hart dwars door Nederland. De start en finish zijn in Utrecht. Honderden amateurwielrenners en hardlopers leggen het weekend van 23 en 24 juni 2018 respectievelijk 500 of 240 kilometer af. Non-stop, dag en nacht. Met hun prestatie zamelen zij geld in voor de Ronald McDonald Huizen.

Zo maken de deelnemers aan deze unieke sponsorloop en sponsorwielertocht overnachtingen mogelijk voor gezinnen op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis. De 24 uur dat zij zich in het zweet trappen en rennen staan symbool voor de zorg voor zieke kinderen; die gaat immers ook dag en nacht door.

goededoel2

Twee harten

De routes van HomeRide en HomeRun vormen samen een groot hart met daarin ingesloten een kleiner hart. Daarmee drukken ze de liefde tussen ouder en kind uit. Want als ouders sluit je je kind in je hart, en als kind weet je je geborgen door die onvoorwaardelijke liefde. Home is where the heart is. Dát besef je je maar al te goed als je kind op zijn kwetsbaarst is en in het ziekenhuis ligt.

Lachen en bikkelen in weer en wind

Met je zelfgekozen team 500 kilometer fietsen of 240 kilometer hardlopen: HomeRide en HomeRun zijn tochten voor echte doorzetters. Na de start in Utrecht gaat de route van HomeRide langs de Ronald McDonald Huizen Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen om vervolgens in Utrecht te finishen. De HomeRunners komen onderweg langs Ronald McDonald Huis Rotterdam en komen 24 uur later eveneens in Utrecht over de streep. Onderweg zullen ze lachen, elkaar er doorheen slepen, bikkelen in weer en wind.

HomeRide Daddies

Veel HomeRiders en HomeRunners doen mee, omdat zij uit eigen ervaring weten hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen zijn. Zoals de ouders van het team HomeRide Daddies, die in het Ronald McDonald Huis overnachtten toen hun zoontjes Jari, Joep en dochter Isa al vlak na de geboorte opgenomen waren en vochten voor hun leven.

goededoel3

Home is where the heart is…

Renate Westerlaken, directeur-bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Home is where the heart is, het is écht zo. Kinderen en ouders gaan, hoe spannend de situatie ook is, met een geruster hart slapen als ze weten dat zij dicht bij elkaar zijn. Bijna 77% van de zorgprofessionals geeft aan dat de nabijheid van hun ouders ook het genezingsproces van de kinderen bespoedigt. Daarbij zorgen onze 1.900 vrijwilligers, die dit werk vanuit hun hart doen, dat families in een Ronald McDonald Huis een gastvrij en warm thuis vinden.”

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

McDonald’s van meet af aan trotse hoofdsponsor

McDonald’s is van meet af aan trotse hoofdsponsor van HomeRide en HomeRun. “Het doet ons meer dan goed dat wij samen met onze medewerkers, franchisenemers én gasten al zo lang van waarde mogen zijn voor gezinnen die dit steuntje in de rug zo hard nodig hebben”, zegt Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland. “Met onze gezamenlijke bijdrage aan HomeRide en HomeRun doen we iets terug voor de maatschappij en omgeving waar we deel van uitmaken. Dat kenmerkt de echte verbinding die we voelen met het Ronald McDonald Kinderfonds.”

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Retis via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1