News Ticker

Amsterdamse studenten aan de slag met augmented reality

roc2

Honderd studenten Toerisme van het ROC van Amsterdam in de Da Costastraat gaan op dinsdag 11 juli aanstaande leerzaam gamen in Amsterdam. Augmented reality is het innovatietoverwoord voor deze nieuwe generatie. Letterlijk vertaald betekent het “toegevoegde realiteit”. Een methode om met digitale middelen informatie toe te voegen aan de werkelijkheid. Een live beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer.

Na een uitleg op school starten zij op de Nieuwmarkt met een I-pad en maken kennis met augmented reality toegespitst op Amsterdam. Wie ligt er in het graf bij de Zuiderkerk en mag niet verplaatst worden? Zoek, door de ogen van de leeuwen op de Dam een ander dier. Ondertussen worden er schatkisten en andere voorwerpen toegevoegd aan de werkelijkheid. Leren door te gamen. Wellicht leuk als redactie om de groep jongeren te volgen met deze nieuwe ontwikkeling op Toeristisch gebied in Amsterdam. In andere steden in Europa is deze vorm van recreatie al een hype volgens zeggen. We nodigen jullie van harte uit om onze studenten te volgen tijdens deze ontdekkingstocht door Amsterdam.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Sebastiaan ter Burg via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1