News Ticker

Amsterdamse studenten aan de slag met augmented reality

roc2

Honderd studenten Toerisme van het ROC van Amsterdam in de Da Costastraat gaan op dinsdag 11 juli aanstaande leerzaam gamen in Amsterdam. Augmented reality is het innovatietoverwoord voor deze nieuwe generatie. Letterlijk vertaald betekent het “toegevoegde realiteit”. Een methode om met digitale middelen informatie toe te voegen aan de werkelijkheid. Een live beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer.

Na een uitleg op school starten zij op de Nieuwmarkt met een I-pad en maken kennis met augmented reality toegespitst op Amsterdam. Wie ligt er in het graf bij de Zuiderkerk en mag niet verplaatst worden? Zoek, door de ogen van de leeuwen op de Dam een ander dier. Ondertussen worden er schatkisten en andere voorwerpen toegevoegd aan de werkelijkheid. Leren door te gamen. Wellicht leuk als redactie om de groep jongeren te volgen met deze nieuwe ontwikkeling op Toeristisch gebied in Amsterdam. In andere steden in Europa is deze vorm van recreatie al een hype volgens zeggen. We nodigen jullie van harte uit om onze studenten te volgen tijdens deze ontdekkingstocht door Amsterdam.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Sebastiaan ter Burg via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1