News Ticker

Hoe lang krijgt Twan Huys van RTL? Zijn kijkcijfers blijven dalen!

twan

Natuurlijk dient iemand de tijd te krijgen bij de start van een tv-programma. Ook al gaat het om een tv-programma dat al jaren op tv te zien is en waar de presentators gewisseld zijn. Niet alleen is Twan Huys in de plaats gekomen voor Humberto Tan, maar ook inhoudelijk is veel veranderd. Dat is begrijpelijk, want je wilt iets nieuws proberen. Maar hoe nu verder, want het  weekgemiddelde van de Twan Huys-talkshow RTL Late Night is nog verder gedaald.

Er keken in deze vierde uitzendweek gemiddeld 424.000 mensen naar zijn late night programma op RTL 4, goed voor een marktaandeel van 11,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. RTL Late Night trok in de eerste week gemiddeld 533.000 kijkers, twee week geleden waren dat er dankzij de Voice-special 682.000 en vorige week kwam het gemiddelde uit op 463.000 kijkers.

Bezorgde media vroegen ruim twee weken geleden al of RTL 4 wel doorgaat met Huys vanwege zijn slechte kijkcijfers. Daarop gaf de zender aan dat de presentator de tijd krijgt. “We werken er met zijn allen hard aan en hebben er alle vertrouwen in dat we de kijker voor ons kunnen winnen.”

Het lijkt erop dat Huys in elk geval het hele seizoen de tijd krijgt. Erland Galjaard, de oud-programmabaas van RTL, gaf al aan dat een opvolger vinden voor Humberto Tan tijdrovend was. Zijn gesprekken met Huys namen alleen al een halfjaar in beslag.

Volgens oud-RTL-baas Fons van Westerloo heeft het echter niet zo veel zin om een programma oeverloos veel tijd te gunnen. “Vaak wordt gezegd: geef het een kans, geef het tijd, maar als je in de eerste week niet kan verbeteren met eyecatchers, dan wordt het heel moeilijk“, zei hij eerder in De Telegraaf.

Wat vindt jij van deze situatie? Welke presentator zou wel de kijkers kunnen vast houden?

Photo by Ministerie van Buitenlandse Zaken on Foter.com / CC BY-SA

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1