News Ticker

De Franse iconische zanger Charles Aznavour is overleden

AZNAVOUR

Hij werd 94 jaar. De Franse zanger met de weergaloze stem en met miljoenen fans van over de gehele wereld. Hij was een fenomeen en ongeëvenaard. Aznavour, de Franse Frank Sinatra, gaf op 3 maart dit jaar nog, op 93-jarige leeftijd, een concert in een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam.

Aznavour overleed in zijn woning in het Franse departement Bouches-du-Rhône, in het zuiden van het land. Hij had er net een tournee door Japan opzitten. Deze zomer had Aznavour nog een aantal optredens moeten afzeggen, nadat hij door een val een arm had gebroken.

Aznavour zong meestal in het Frans en maakte een enkel uitstapje naar het Engels, bijvoorbeeld met “She” waar zijn Franse accent charmant overkwam. Groot-Brittannië gaf hem er een platina plaat voor, maar de Fransen hoorden hun kleine (163 cm) grote zoon liever in hun taal. Sur ma vie, La bohème, La mamma, Hier encore, Les plaisirs démodés (Dance in the old-fashioned way), het waren in Frankrijk en elders grote hits, die ook door anderen op de plaat werden gezet.

Aznavour had een andere achternaam, want hij werd als Sahnour Aznavourian op 22 mei 1924 uit Armeense ouders in Parijs geboren. Hij verdiende aanvankelijk vooral de kost door voor anderen te schrijven, zoals voor Edith Piaf, in wier geruchtmakende entourage hij zich een tijdje ophield. Eenmaal aan de top, medio jaren vijftig, zou hij daar tot op heden blijven.

Aznavour trouwde drie keer. Zijn huidige echtgenote is de meer dan 20 jaar jongere Zweedse Ulla Thorsell, met wie hij in 1967 trouwde. Zij wonen zes maanden per jaar in Zuid-Frankrijk en de rest van het jaar in Zwitserland, tegenwoordig in Saint-Sulpice, waar ze in 2012 een nieuw huis lieten bouwen.

Een hele grote fan is Matthijs van Nieuwkerk. Hij zal ongetwijfeld aandacht besteden in DWDD aan zijn grote idool.

Photo by OK – Apartment on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1