News Ticker

Food & Booze Workshops door Shake and Serve bij Dimitri’s Amsterdam

dimslider2

Het schenken van bier bij het eten in plaats van wijn was tientallen jaren geleden nog een héle gewaagde zet, tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. Maar wat te denken van cocktails en spirits bij je voor- en hoofdgerecht. Gewaagd? Zeker weten! Maar het creëren van smaakvolle combinaties tussen food & booze is helemaal trending. De cocktail meesters van Shake and Serve Amsterdam slaan de handen ineen met restaurant Dimitri’s in Amsterdam Oost voor een stevig staaltje cocktail shaken en foodpairing. Ben je benieuwd naar deze food-friendly cocktails? Je kunt nu zelf je eigen cocktailmeester spelen tijdens deze food & booze workshops.

dim3

Zelfgemaakte Strawberry Martini met iets lekkers van de Chef

Misschien was het je al opgevallen dat ingrediënten als chorizo, ansjovis, bacon, zwarte peperkorrels of andijvie zich via de keuken al langzaam een weg banen naar ons cocktailglas. En wat te denken van combinaties als Oesters en gin en champagne bij gebraden kip? Trend of niet, wij Nederlanders moeten er nog even aan wennen ons diner vergezeld te laten gaan van een cocktail of spirit. De cocktail wordt nog vaak gezien als apéritief of digestief en niet als smakelijke spijsbegeleider. Daar moet verandering in komen. Spirits bevatten door distillatie en houtrijping namelijk hele bijzondere smaken die geweldige aanknopingspunten bieden voor combinaties met eten. Dus why not! Food-friendly cocktails! Hoe dan?

Restaurant Dimitri’s maakt er samen met partner Shake and Serve Amsterdam de komende tijd een kunst van food-friendly cocktails te serveren met ingrediënten die in één lijn liggen met die van het gerecht op je bord of juist een enorme smaakexplosie bieden. “Het smaakprofiel van een gerecht kan tot leven komen in een cocktail”, aldus Elroy Richter, eigenaar van Shake and Serve Amsterdam en helemaal op de hoogte van allerlaatste cocktail en foodpairing trends. Samen met Dimitri’s chef, Ray Drisdale en sous-chef Thomas Bijl ontwikkelde hij een cocktail en foodpairing concept dat iedereen in Amsterdam nu via een workshop zelf kan ervaren. Tijdens een twee uur durende sessie leer je smaken herkennen en combineren.

Smaakpallet

Cocktails bieden een breder smaakpallet dan alcoholische dranken als wijn en bier. Bij wijn en bier ben je vaak gebonden aan bitter, zuur en soms zoet. Bij cocktails heb je een veel breder pallet van zoet, zuur, zout, bitter en umami (hartig). De smaakprofielen van een bepaald gerecht zijn bepalend voor de cocktail die erbij wordt gemixt. Richter: “De cocktails die we maken tijdens de foodpairing workshop zijn culinair gedreven. We bereiden ze in principe op dezelfde manier als de gerechten in de keuken. Het draait allemaal om experimenteren. Onverwachte smaakcombinaties leidden immers tot de meest verrassende uitkomst. “Citrus en peper bieden bijvoorbeeld een mooi contrast met de vettige structuur en romige smaak van bijvoorbeeld avocado. Je kunt smaken laten matchen of je kunt er juist de tegenstelling mee opzoeken. Zo doet de drank of cocktail iets voor het gerecht, het haalt er iets in omhoog of brengt een accent aan.”

dim2

Zelfgemaakte Mojito

Food & Booze workshop’s

Vanaf vandaag kun je bij Dimitri’s Amsterdam samen met de cocktailmeesters van Shake and Serve Amsterdam zelf experimenteren met het bereiden van cocktails en foodpairing. Een workshop duurt 2 uur en 3 cocktails zijn inbegrepen. Prijs inclusief eten: € 49,50

Heb je interesse neem dan contact op met Dimitri’s Amsterdam of boek een workshop via www.shakeandserve.nl

Openingstijden Maandag tot en met zondag vanaf 17.00 – 22.00 uur. Insulindeweg 1, Amsterdam
 Telefoon: 020 304 46 54

www.dimitris.amsterdam

Over Shake and Serve

Amsterdam Shake and Serve Amsterdam is in 2013 opgericht door Elroy Richter. Sindsdien heeft Shake and Serve zich ontwikkeld tot één van de grootste cocktailexperts met onder andere vestigingen in Amsterdam. Shake and Serve Amsterdam beschikt over een aantal mooie workshop locaties waaronder restaurant Dimitri’s in Amsterdam Oost.

Over Dimitri’s

Amsterdam Dimitri’s Amsterdam opende september vorig jaar haar deuren als ‘hidden gem’ in Amsterdam Oost. Vlakbij station Muiderpoort kookt de jongste chef van Amsterdam, Ray Drisdale (22 jaar) samen met sous-chef Thomas Bijl, de sterren van de hemel. De keuken is er een met een Arabische, Mediterrane inslag, op de menukaart vind je diverse mezzes van groenten, vlees en vis.

dim1

Ray en Thomas

dim4

Bron:  Manon van den Brand / Creative PR & Communications

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1