News Ticker

MANNELIJKE SEKSWERKERS ACHTER DE RAMEN VOOR AMSTERDAM PRIDE 2019

AMSTERDAM – 03.08.2019 – Ook mannelijke sekswerkers hebben recht op GOEDE, VEILIGE en LEGALE werkplekken. Dat is de boodschap van My Red Light en HUNQZ.com tijdens de Amsterdam Pride van dit jaar. Deze twee organisaties werken samen in een project om meer bewustzijn te creëren over de behoefte aan goede, veilige en legale werkplekken voor ALLE sekswerkers – zowel voor mannen als voor vrouwen. Om dit te doen, zullen verschillende HUNQZ plaats nemen achter de ramen van My Red Light op de Amsterdamse Wallen. Deze dag zullen de HUNQZ alleen als model werken: ze zullen geen klanten ontvangen. In plaats daarvan kunnen bezoekers van de Pride met hen in gesprek en selfies met hen nemen! Op deze manier hopen we dat bezoekers van de Pride meer te weten komen over mannelijke sekswerkers en wat voor hen belangrijk is.

HET CREËREN VAN DE TOEKOMST

Het thema van de Amsterdam Pride is dit jaar: “Remember the Past, Create the Future”. HUNQZ en My Red Light vinden het belangrijk dat in de toekomst sekswerkers op dezelfde manier worden behandeld als andere ZZP’ers en dezelfde rechten krijgen. Beide organisaties werken aan deze doelstellingen. My Red Light via hun non-profit bordeel in de rosse buurt, waar het welzijn van sekswerkers altijd hun eerste prioriteit is. Het biedt goede, veilige en legale werkplekken voor ALLE sekswerkers. Hunqz.com doet dit door een veilige online ruimte te bieden waar escorts en klanten met elkaar kunnen chatten en discreet afspraken kunnen maken.

SAMEN BEWUSTWORDING OPBOUWEN

In samenwerking met My Red Light staan er deze zaterdag verschillende HUNQZ met trots achter de ramen van My Red Light om te illustreren dat ook mannen seks verkopen en dat ook zij goede, veilige en legale ruimtes nodig hebben om in te werken.

SELFIES MET BEZOEKERS VAN DE PRIDE

De HUNQZ zullen de hele dag, van 10.00 tot 19.00 uur, achter de ramen staan om met het publiek te praten en om de bezoekers van de Pride in staat te stellen om selfies met hen te nemen. Let op: het maken van foto’s van sekswerkers is NOOIT toegestaan zonder hun expliciete toestemming. Deze HUNQZ geven hun toestemming tijdens deze dag. Maak alleen foto’s van hen en niet van andere sekswerkers. De HUNQZ zullen achter de ramen staan op de Oudezijds Achterburgwal 27.

CITATEN VAN MY RED LIGHT EN HUNQZ

“HUNQZ heeft ons benaderd met dit idee en wij waren er meteen erg enthousiast over, omdat het bewustwording creëert over het feit dat  GOEDE, VEILIGE en LEGALE werkplekken, zoals die bij My Red Light, beschikbaar horen te zijn voor ALLE sekswerkers in Nederland”, zegt Rik Viergever.

“As a gay man living in Amsterdam, I often walk through the red light on the way home and wonder how different it would be if there were men in the windows too”, says Jens Schmidt, Founder of HUNQZ. ” As the largest online network, we wanted to partner with My Red Light to raise awareness that every sex worker deserves the same respect and rights as anyone else for the work they do.”

Homobars / Gay Bars in Amsterdam

Heb je zin in een heerlijke avond in een gezellige Gay Bar in Amsterdam? Dan wil je graag daar zijn waar de kwaliteit en de prijs in een goede balans zijn. Amsterdam Today richt zich op de hogere kwaliteit in het algemeen. Veel plezier gewenst en kijk ook eens op onze andere gastronomische pagina’s.

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1