News Ticker

Is het budget van RTL Boulevard en 6 Inside ongeveer gelijk?

albertverlinde2

Hou je van roddel en achterklap? Morgen begint het nieuwe virtuele leesmap tv-programma van Albert Verlinde en Jan Versteegh op SBS 6. De zender heet nu “6” en is van Talpa TV, maar de naam SBS 6 wordt nog steeds gebezigd.

De naam van het tv-programma is “6 Inside”. Waar hebben we de naam Inside nog meer gehoord in tv-land? Niet echt creatief, deze naam. De twee heren schijnen hun best te gaan doen om de liefhebbers van de fratsen van Bekend Nederland te voorzien van smeuïge informatie. Aan het budget ligt het niet, want het budget van 6 Inside is ongeveer even hoog als dat van RTL Boulevard.

Het tekent in ieder geval de ambitie die John de Mol heeft met het programma. Dat heeft Albert Verlinde gezegd op NPO Radio 1. Nog maar één dag en dan begint SBS 6 aan het nieuwe vooravondprogramma met Verlinde. De ambities zijn groot. “Op het promotiebudget is in elk geval niet bezuinigd. Ik kan geen bushokje zien of daar hang ik met Jan Versteegh. Het is een belangrijk programma“, aldus de showkenner.

Het is niet zomaar iets, aldus Verlinde. “Het is een vooravondprogramma en iedereen die een beetje verstand heeft van televisie weet dat de vooravond net als de ochtendshows op de radiozenders de zenders maken. We openen de avond bij SBS. Als het lukt is het feest en als het niet lukt is het een ernstige terugslag voor de zender, dus er wordt enorm geïnvesteerd in het programma. Het is wel een programma waar geld aan uitgegeven wordt.”

Is het budget even groot als dat van RTL Boulevard? “Dat denk ik wel, want als ik om me heen kijk en ik zie de redactie: daar zitten echt wel 35 tot 40 man op dit moment. Het is echt enorm opgetuigd. Het ziet er heel groot uit.”

De grote vraag is: is zijn salaris ook even groot als toen bij Boulevard? Verlinde incasseerde daar 900.000 euro per jaar. “Dat is de eeuwige vraag, maar niemand hoeft zich zorgen te maken. Dat komt helemaal goed.”

Alle ogen zullen gericht zijn op de kijkcijfers van 6 Inside. “Ik heb in elk geval de garantie gekregen dat ik twee jaar een contract heb. Als je op tv gaat, steek je je nek uit. Dat wil ik van harte doen, maar dan wil ik wel twee jaar een afspraak met elkaar hebben. Ik ga er vanuit dat ik twee jaar dit programma aan het doen ben, maar we gaan het zien.”

6 Inside begint morgen om 18.00 uur op SBS 6.

Ga jij kijken?

Photo by Nina Tulp Fotografie on Visualhunt.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1