News Ticker

Wie is de Nederlandse viezerik à la Harvey Weinstein?

weinstein

De laatste tijd is veel aandacht besteed aan sexuele intimidatie of sexueel misbruik van mannen met macht in de showbusiness. Vooral Bill Cosby en Harvey Weinstein vielen op wat de Amerikaanse glamourindustrie betreft. Zo is de sociale media actie #metoo ontstaan, waarbij vrouwen en mannen, die sexueel geintimideerd zijn of erger door dit soort individuen, hun verhaal konden vertellen.

Nederlandse viezerik

De Nederlandse showbizzwereld kent ook een viezerik à la Harvey Weinstein, maar zijn naam wordt door BN’ers angstvallig geheimgehouden. Het gaat in elk geval om een castingdirector. Dat meldt de Nieuwe Revu vandaag. Het blad weet van negen bronnen om wie het gaat, maar noemt zijn naam óók niet. “We hebben ervoor gekozen om de castingdirector die in dit stuk een hoofdrol speelt anoniem te laten omdat de bronnen ook anoniem zijn. In Hilversum weet iedereen om wie het gaat.“

Nieuwe Revu sprak voor het artikel ‘Harvey in Hilversum’ met acteurs, actrices, regisseurs en producenten ‘uit alle lagen van de acteerwereld’. “Negen bronnen in totaal. Anoniem, omdat ze ook na verschijning van dit artikel nog weleens een rol in een serie, film of musical willen krijgen.”

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Walgelijk

De negen bronnen klappen uit de school tegen Nieuwe Revu, na een uitspraak van fotograaf William Rutten in RTL Late Night. “Ik ken een Nederlands filmtype dat mannelijke acteurs op heel rare manieren castings heeft laten doen. Het is walgelijk, maar het gebeurt“, zei hij.

Volgens Nieuwe Revu komt ‘steeds dezelfde naam bovendrijven’, maar wil niemand zijn naam publiekelijk noemen. Een ‘A-naam uit de acteerwereld’ vertelt in het blad: “Pas wanneer er een vooraanstaand persoon gaat praten en er daarna een aantal volgen, is het veilig genoeg om ook zelf je verhaal te doen. Maar dat betreft dan meestal artiesten die al enige basis onder hun voeten hebben en geen carrière van nog eens twintig, dertig of veertig jaar meer hoeven te maken.”

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Vreemde castings

En een tweede bron spreekt van vreemde castings in een kamer zonder andere mensen, zonder draaiende camera, en waarbij de acteur alle kleren moest uittrekken. “De desbetreffende castingdirector is nog steeds actief en zo nu en dan kom ik hem nog weleens tegen op feestjes. Ongemakkelijk en awkward is dat, elke keer weer.”

“Gelukkig heeft hij me die dag niet aangeraakt, maar hoogst ongebruikelijk was het natuurlijk wel.”

Het artikel ‘Harvey in Hilversum’ kunt u gedeeltelijk lezen op de Nieuwe Revu-site.

Bron: Mediacourant

Photo credit: david_shankbone via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1