News Ticker

Roze Amsterdammertje voor Twentse ondernemer Olaf Kok

gaypride2017

De stichting Amsterdam Gay Pride heeft tijdens de receptie van Pride Amsterdam 2017 vrijdagmiddag in Hotel The Grand voor de vierde keer het ‘Roze Amsterdammertje’ uitgereikt. Met de prijs wil de organisatie de ruim 4000 betrokkenen, medewerkers en vrijwilligers van het festival in het zonnetje zetten.

Tijdens de Cocktail-receptie in Hotel The Grand heeft Olaf Kok dit jaar het Roze Amsterdammertje gekregen uit handen van directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam. “Het Roze Amsterdammertje is een jaarlijkse prijs die wordt toegekend aan mensen die een belangrijke rol achter de schermen spelen of die buitengewone steun verlenen aan de organisatie van de Pride in Amsterdam”, stelt Spee. “Het roze hart met de streep en drie kruisen van de vlag van Amsterdam, symboliseert het warme en roze hart die de ontvanger heeft voor de Pride in Amsterdam. “We willen elk jaar er even bij stil staan welke rol deze personen achter de schermen spelen of hebben gespeeld. Om dat kracht bij te zetten is het Roze Amsterdammertje, gemaakt door kunstenaar René Rikkelman, in het leven geroepen.”

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Dit jaar gaat de prijs naar Olaf Kok, een gedreven ondernemer uit Twente. Spee: “Hij heeft een grote passie voor technologie en staat op zijn 34ste aan het roer van een groot bedrijf in online-betalingen. Naast zijn studie en vroege carrière heeft hij ook altijd feestjes georganiseerd en die hobby is, zeg maar, een beetje uit de hand gelopen. De feestjes werden groter en groter en in 2010 is Olaf betrokken geraakt bij het Pride-festival. Jaarlijks kwam Olaf met vele vrachtwagens en een bus vol vrijwilligers vanuit Enschede naar de hoofdstad gereden om hier vervolgens bijna een week kamp op te slaan en voor de Pride het hoofdpodium te produceren”, vertelt Spee. “In afgelopen zeven jaar heb ik Olaf leren kennen als een echte regelneef en een ware vriend van onze Pride. Hij heeft nooit een dubbeltje kunnen en willen verdienen aan al zijn tomeloze inzet. En toen er een jaar toch een kleine winst was, is die linea recta naar de vrijwilligers gegaan om die te bedanken voor hun belangeloze inzet. Olaf is nu gestopt, maar het is super fijn dat hij op de achtergrond nog steeds beschikbaar wil blijven voor advies en waar nodig steun.”

In 2014 werd het Roze Amsterdammertje voor de eerste keer uitgereikt. Toen won evenementen- coördinator Akkelien Zuiderhof van de gemeente Amsterdam. In 2015 kreeg Jan-Willem de Bruin van COC Nederland de prijs vanwege zijn jarenlange bevlogen inspanning. En in 2016 ging de prijs naar ondernemer Pierre Karsten omdat hij al jarenlang de grootste sponsor is van Pride Amsterdam en een echt ‘roze hart’ heeft.

Over Amsterdam Gay Pride

Met Pride Amsterdam willen we blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Onze boodschap: Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Het festival wordt van 29 juli tot en met 6 augustus 2017 gehouden. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Het thema van dit jaar is: ‘This Is My Pride’. Meer informatie: www.pride.amsterdam.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1