News Ticker

Dit Jaar Geen IJsbaan op Museumplein: Gemeentelijk Gestuntel Rond Vergunningen

In het afgelopen jaar deden zich vergelijkbare problemen voor met de vergunning voor de ijsbaan op het Museumplein. Destijds werd de vergunning pas een maand na de opening van de ijsbaan gepubliceerd, wat door stadsdeelvoorzitter Bart Vink werd afgedaan als een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Hij beweerde dat de huurovereenkomst voor de ijsbaan al in januari was verlengd, maar dat de exploitant niet duidelijk was geïnformeerd over de noodzaak om opnieuw een omgevingsvergunning aan te vragen.

Ice Amsterdam daarentegen stelt dat al sinds 2019 duidelijk was dat de vergunning na tien jaar herzien moest worden. Er waren gedurende de afgelopen drie jaar verschillende meningen binnen de gemeente Amsterdam over de Europese aanbesteding van de vergunning. Uiteindelijk is onlangs besloten dat deze aanbesteding definitief zal plaatsvinden. Ice Amsterdam is echter teleurgesteld omdat er nu te weinig tijd over is om alsnog een vergunning aan te vragen, waardoor de ijsbaan dit jaar niet zal plaatsvinden. Stadsdeel Zuid geeft aan dat ze onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om in de komende jaren weer een ijsbaan op het plein te vergunnen.

Het afgelopen jaar heeft de ijsbaan op het Museumplein veel bezoekers mogen verwelkomen, met een indrukwekkend aantal van maar liefst 100.000 mensen die genoten van ijsplezier door middel van sport en spel voor zowel jong als oud. Helaas zal de ijsbaan dit jaar niet plaatsvinden vanwege problemen met de vergunning, ondanks de inspanningen van Ice Amsterdam om dit mogelijk te maken.

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1