News Ticker

Wat een Trendy Event: the Editor’s Speakeasy Bar in het INK Hotel

seslider

Gedurende de jaren twintig van de vorige eeuw was alcohol verboden in Amerika en dat werd niet gewaardeerd door vele liefhebbers van een alcoholisch drankje aan de bar. Deze alcoholvrije periode werd bekend onder de naam Prohibition Time en duurde van 1920 tot 1933. Als iets wordt verboden, dan heb je altijd creatieve personen, die wel een oplossing bedenken. De oplossing werd gevonden in zogenaamde Speakeasy Bars. Dit waren geheime barretjes waar liefhebbers van een alcoholisch drankje toch aan hun geestverruimende versnapering konden komen.

In Amsterdam heb je verschillende Speakeasy Bars waar je op uitnodiging welkom bent om in een prettige ambiance te genieten van een heerlijke cocktail en een aangenaam gesprek. Dit bijzondere gegeven past het INK Hotel regelmatig toe in hun sfeervolle Pressroom Bar. Het indrukwekkende INK Hotel is gesitueerd in het voormalige kantoor van de krant De Tijd en ademt een sfeer van journalistiek uit. Echt een prachtig concept dat tot in detail is verwerkt in het hele hotel. Hun Pressroom Bar, waar je sowieso terecht kunt voor een zalige cocktail of iets anders lekkers, is regelmatig het decor voor hun Editor’s  Speakeasy Event.

se1

Iedereen is welkom bij het Editor’s Speakeasy Event, echter je dient wel natuurlijk het password te kennen om binnen te kunnen komen. Net als in the Prohibition Time. Deze keer was het password “Headline” en als je aan de zijkant van het INK Hotel, via een geheime speciale ingang, het password kon noemen, dan werd je toegelaten tot dit exclusieve event.

Binnengekomen kon je genieten van enkele nieuwe cocktails, die speciaal voor dit event waren samengesteld of je kon naar een speciale bar met diverse soorten Gin om een lekkere Gin & Tonic te bestellen. Tevens was er een fraaie uitstalling te vinden waar je mooi opgemaakte oesters kon nuttigen en voor de muziek was een DJ uitgenodigd die allemaal vinyl plaatjes, de bekende singeltjes, bij zich had. Je kon een verzoeknummer opzoeken in de bak en deze overhandigen aan de DJ die vervolgens jouw verzoeknummer ten gehore bracht. Een enorm plezier verhogende factor waar dankbaar gebruik van gemaakt werd en de dansvloer binnen no-time vol deed stromen.

Blijf het INK Hotel volgen of bekijk deze link om te kijken wanneer het volgende Editor’s Speakeasy event in the Presroom Bar georganiseerd wordt, want je wilt hier bij zijn.

se2

se4

Photo by marcoverch on Foter.com / CC BY

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1