News Ticker

Chef Politiek van Pauw vindt Rode Hoed Debat vallen in de B-klasse

Met de verkiezingen in maart zijn verkiezingsdebatten onvermijdelijk. RTL Nieuws komt met het Rode Hoed Debat dat eerst was afgelast en het verkiezingsdebat in Carré. Het Rode Hoed Debat schijnt minder interessant te zijn en is dat zo?

Chef Politiek van Pauw

Peter Kee, chef politiek van Pauw, is niet zo onder de indruk van het debat dat het Premiersdebat gaat vervangen. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. RTL 4 komt in plaats van het Premiersdebat met het Rode Hoed Debat, zónder de grootste partijen PVV en VVD. “Het is een heel goede beslissing, want ze houden hun rug recht en maken hun eigen beslissing. We kunnen het geen Premiersdebat meer noemen, want het is het debat van het b-garnituur. Laten we eerlijk zijn: dit zijn niet de grote kandidaten.“

Peter van der Vorst

Kee denkt dat het Rode Hoed Debat met name tot stand is gekomen door Peter van der Vorst. “Het heeft geholpen dat Peter van der Vorst een oproep deed in RTL Boulevard van: ‘Kom op jongens, laten we ons niet ringeloren door die gasten van de VVD en PVV. Laten we zelf een beslissing nemen.’ Daar is toen, mede onder indruk van veel kijkers, toch besloten het door te laten gaan.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Deelnemers

Het nieuwe debat gaat tussen de leiders van CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA. “Dit is enorm goed nieuws voor Emile Roemer en Lodewijk Asscher, die buitenspel stonden en doodsbang waren dat Jesse Klaver wél in het debat zou verschijnen en zich daar zou ontpoppen tot de leider van links. Door zo’n debat kun je zomaar de wind mee krijgen en plotseling vijf tot tien zetels stijgen in de peilingen.”

B-garnituur

Kee’s VARA-collega Francisco van Jole is het oneens met Kee: “B-garnituur? Peter, doe even normaal zeg. Dit is toch geen B-garnituur? Waar heb je het nu over? Je kunt toch niet Lodewijk Asscher, de vicepremier, B-garnituur noemen? Ik zou daar niet vanuit je Haagse kaasstolp zo hautain over praten.”

 

Photo credit: larryfishkorn via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1