News Ticker

Delegatie Europees Parlement bezoekt toekomstige EMA locatie Amsterdam

ep

Een delegatie leden van het Europees Parlement heeft afgelopen donderdag 22 februari Amsterdam bezocht voor een fact-finding mission naar de toekomstige locaties van het Europees medicijnagentschap EMA.

De delegatie, die onder het hoofd staat van rapporteur Giovanni La Via (EPP, IT) bestond uit zes parlementsleden van de diverse politieke fracties. Het gezelschap heeft zowel een bezoek gebracht aan de tijdelijke locatie van de EMA, het Spark gebouw bij Amsterdam Sloterdijk, als aan de toekomstige definitieve locatie aan de Zuidas. Ze hebben daar gesprekken gevoerd met o.a. Nederlands minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en met de directeur van het agentschap Guido Rasi.

De achtergrond van het bezoek was het besluit dat het Europees Parlement in maart zal moeten nemen over het wetsvoorstel om het agentschap te verhuizen van Londen naar Amsterdam. Om deze beslissing te kunnen nemen, kwam de delegatie persoonlijk naar Amsterdam om zich te laten informeren over de verhuizing en de budgettaire implicaties. 

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

“Een soepele overgang is in het belang van de Europese burgers. Het EMA personeel moet zijn werk kunnen blijven doen zonder onderbreking. We willen informatie uit de eerste hand over de stand van zaken van de verhuizing naar de tijdelijke locatie en de ontwikkeling van de nieuwe locatie. Beide zijn essentieel om de effectiviteit en de continuïteit van de EMA te garanderen, hetgeen onze hoogste prioriteit is”, aldus rapporteur La Via. 

Om 16.30 was er een korte statement voor de pers van zowel rapporteur La Via als minister Hugo de Jonge. Dit vond plaats in het informtiecentrum Zuidas (Strawinskylaan 59, Amsterdam).

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1