News Ticker

Delegatie Europees Parlement bezoekt toekomstige EMA locatie Amsterdam

ep

Een delegatie leden van het Europees Parlement heeft afgelopen donderdag 22 februari Amsterdam bezocht voor een fact-finding mission naar de toekomstige locaties van het Europees medicijnagentschap EMA.

De delegatie, die onder het hoofd staat van rapporteur Giovanni La Via (EPP, IT) bestond uit zes parlementsleden van de diverse politieke fracties. Het gezelschap heeft zowel een bezoek gebracht aan de tijdelijke locatie van de EMA, het Spark gebouw bij Amsterdam Sloterdijk, als aan de toekomstige definitieve locatie aan de Zuidas. Ze hebben daar gesprekken gevoerd met o.a. Nederlands minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en met de directeur van het agentschap Guido Rasi.

De achtergrond van het bezoek was het besluit dat het Europees Parlement in maart zal moeten nemen over het wetsvoorstel om het agentschap te verhuizen van Londen naar Amsterdam. Om deze beslissing te kunnen nemen, kwam de delegatie persoonlijk naar Amsterdam om zich te laten informeren over de verhuizing en de budgettaire implicaties. 

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

“Een soepele overgang is in het belang van de Europese burgers. Het EMA personeel moet zijn werk kunnen blijven doen zonder onderbreking. We willen informatie uit de eerste hand over de stand van zaken van de verhuizing naar de tijdelijke locatie en de ontwikkeling van de nieuwe locatie. Beide zijn essentieel om de effectiviteit en de continuïteit van de EMA te garanderen, hetgeen onze hoogste prioriteit is”, aldus rapporteur La Via. 

Om 16.30 was er een korte statement voor de pers van zowel rapporteur La Via als minister Hugo de Jonge. Dit vond plaats in het informtiecentrum Zuidas (Strawinskylaan 59, Amsterdam).

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1