News Ticker

Verdient Chantal Janzen evenveel als Wendy van Dijk?

wendy2

In de televisiewereld kunnen leuke bedragen verdiend worden. Bij de NPO, de publieke omroep, is het gemaximeerd en zijn de bedragen nog steeds verdienstelijk te noemen. Bij de commerciële omroepen gaan de bedragen nog veel hoger. Zo komt de vraag naar voren: Wie verdient meer? Chantal Janzen of Wendy van Dijk.

RTL 4

Chantal Janzen en Wendy van Dijk blijken ongeveer evenveel geld bij hun werkgever RTL 4 te verdienen. Dat meldt weekblad Privé, het grootste showblad van ons land, op basis van ingewijden. Janzen en Van Dijk, die eerder dit jaar een trouwshow presenteerden op de familiezender, worden gezien als de grootste sterren van RTL 4, ná tv-koningin Linda de Mol. Ze presenteerden eerder dit jaar samen de trouwshow Janzen & Van Dijk. En daar worden ze goed voor betaald.

Ruim een miljoen euro

Hoewel Janzen níet getrouwd is met de baas en Van Dijk wél, houden ze er volgens Privé een gelijkwaardig salaris op na. “Hoeveel Wendy bij RTL verdient, is niet bekend. Over inkomens wordt nog altijd gezwegen in het wereldje. Maar in de wandelgangen wordt verteld dat zij een vorstelijk salaris ontvangt van rond de 1,1 miljoen euro per jaar”, aldus het blad.

Van Dijk doet een hoop voor RTL, maar zeven keer het salaris van de premier ontvangen is geen kattenpis. “Critici beweren graag dat zij dit vette contract te danken heeft aan haar machtige echtgenoot.”

Extra bijverdiensten

Toch zou Janzen niet echt voor haar onderdoen. “Alleen al bij RTL zou Chantal een inkomen genieten van rond de één miljoen euro per jaar. Wat dat betreft staat ze ongeveer gelijk met collega Wendy van Dijk. Maar Chantal doet nog zo veel meer dan het presenteren van RTL-programma’s.”

Zo was ze recentelijk ook te zien in een reclame voor wasmiddelen. “Wat Unilever hiervoor heeft betaald, is niet bekend, maar het zal zeker enkele tonnen zijn.”

Privé verwacht dat het bezit van Janzen twee miljoen euro waard is. Haar man Marco Geeratz zou nóg meer verdienen dan haar. Ze rijden rond in een door hem gekochte Porsche van 234.000 euro.

Van Dijk wordt volgens Privé geschat op ongeveer vier miljoen euro.

Bron: mediacourant

Photo credit; Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1